Hvad er TCP-protokollen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Anvendelse

TCP / IP-protokollen bruges af det største netværk i verden, internettet. Dette er det primære middel til forbindelse mellem de fleste af de millioner af computere på internettet.

Historie

TCP / IP startede med arbejdet i Forsvarsforskningsprojektets agentur (DARPA) i 1970'erne. Denne gruppe søgte efter en måde at forbinde computere, der ikke behøvede nogen central kontrol.

OSI-lag

TCP / IP-protokollen fungerer på transport- og internetlagene i 7-lags OSI-modellen til computerkommunikation.

Tilgængelighed

På grund af at TCP / IP-protokollen accepteres som det primære kommunikationsmiddel på internettet, omfatter næsten alle personlige computere og operativsystemer TCP / IP-protokollens pakke.

Funktioner

TCP / IP-suite opererer inde i OSI-modellen for at konvertere instruktioner fra nøglepresser og museklik til instruktioner, som lavere lag af OSI-modellen kan forstå. Dette gør det muligt at konvertere instruktionerne til 1s og 0s og sendes til en anden computer. TCP-protokollen er Transmission Control Protocol. Dette er et sæt instruktioner, der gør det muligt for computere at kommunikere med hinanden. TCP-protokollen bruges næsten aldrig alene. Det er næsten altid parret med Internet Protocol (IP) for at skabe en unik kommunikationsmetode mellem computere, der hedder TCP / IP-stakken.