Hvad er en trådløs adapter til?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Formål

Trådløse adaptere bruges oftest til at sende et trådløst signal til et trådløst adgangspunkt (WAP) for at få adgang til et netværk.

Udseende

De fleste bærbare computere har allerede trådløse adaptere installeret inde i computeren, så de er ikke synlige. Mange stationære computere har et trådløst kort, der er indsat indeni, der har en kort antenne, der sidder fast på bagsiden af ​​computeren.

Hastighed

Trådløse adaptere kan kun kommunikere med netværket ved hastigheden af ​​radiosignaler. Dette vil give bekvemmelighed, men ved hjælp af en ledning vil der være mulighed for højere netværkets gennemløbshastighed.

Sikkerhed

En af de primære argumenter mod at bruge trådløse adaptere er, at radiosignalet sendes i alle retninger, hvilket tillader enhver radiomodtager at hente og modtage signalerne. Med computerkommunikation tillader dette en anden enhed at modtage al information, uden at afsenderen ved, at den er blevet opsnappet.

Andre anvendelser

Ud over netværksforbindelser er andre typer trådløse adaptere blevet testet og brugt til andre typer af computer kommunikation, såsom den trådløse mus og det infrarøde trådløse tastatur. Trådløse adaptere findes i forskellige former og størrelser. Nogle er interne til en computer, nogle har antenner, der holder ryggen ud, og nogle er ikke mere end antenner, der sættes i USB-porten på en computer. Trådløse adaptere kan ofte tilføjes til computere, der har brug for forbindelser til lokale netværk.