Hvad er et Ethernet-kabel?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

En Ethernet-kabel er det kabel, der forbinder din computer med internettet via et kabelmodem. Den bruges i kabelbaseret internet og netværksopsætninger.

Funktioner

Ethernet overfører data til 10 megabit per sekund. Fast Ethernet overfører data til 100 megabit per sekund. Gigabit Ethernet overfører data med 1.000 megabit per sekund.

Størrelse

Ethernet-ledninger kommer i forskellige længder, så de passer til dine netværksbehov. Ethernet-kabler kan måle nogle få inches til hundrede meter lang.

Misforståelser

Ethernetkabler må ikke forveksles med telefonkabler eller kabelledninger. Kabelledninger har et andet stik, mens telefonledninger har en mindre stik end Ethernet-ledningen.

Fordele

Ledninger med Ethernet-ledninger er hurtigere og mere pålidelige end trådløse forbindelser. Ethernet-ledninger kan forhindre tab af data ved at håndtere tung trafik, hvilket gør det nyttigt for virksomhedens netværk.

Advarsel

Ethernet-ledninger har en fane på hovedet. Fanen låser på plads, når Ethernet-ledningen er tilsluttet, så pas på, når du forsøger at tage stikket ud. Ved arbejde med computere bruges hvert kabel til et bestemt formål. Ved tilslutning til højhastigheds-internetadgang er der f.eks. Brug for en Ethernet-kabel.