Hvad er formålet med en proxyserver?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fortrolighed

En anonym proxyserver skjuler web-browserens oprindelige IP-adresse fra hjemmesiden. Webstedet vil se proxyserverens IP i stedet for brugeren.

Caching

Proxyservere kan cache data og billeder lokalt, hvilket gør det muligt for webbrowseren at hente data og billeder hurtigere fra langsomme websteder.

Omgå indholdsblokke

En webbrowser, der bruger en proxyserver på internettet, kan komme rundt om websteder, der er blokeret af den lokale netværksadministrator. Det lokale netværk mener, at browseren går til proxyserveren i stedet for et forbudt websted.

Web browsingadgang

På nogle installationer kræves en lokalt installeret proxyserver, der er beskyttet af et brugernavn og en adgangskode, for tilladelse til at surfe på internettet. .

Overvågning af brug

En proxyserver kan overvåge brugernes web browsingaktivitet, da al trafik er logget på proxyserveren. En proxyserver fungerer som en go-between for webbrowsere og de websteder, de har adgang til. Når en webbrowser er konfigureret til at bruge en proxyserver, går al trafik fra webbrowseren til proxyserveren, som videresender trafik til slutdestinationen. Både brugere og administratorer har mange grunde til at bruge en proxyserver.