Hvad er funktionerne på en proxyserver?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Caching

En caching-proxyserver lagrer ofte tilgængelige ressourcer (billeder, videoer eller hele websteder), hvilket fremskynder indlæsningstider og sparer båndbredde.

Indholdsfiltrering

En indholdsfiltreringsproxy, brugt i skoler, virksomheder og endda lande, begrænser adgangen til bestemte websider og websteder ved at bruge en database med sortelistede websteder eller markere websteder, der indeholder bestemte søgeord.

Omgåelse

Omgå proxyer forsøge at tilsidesætte instruktionerne til et indhold -filtreringsproxy for at få adgang til et blokeret websted.

Anonymitet

Websurfing kan ofte spores ved at inspicere besøgende 'IP-adresser og søgehistorier. Nogle proxyservere gør det muligt for brugeren at skjule sin IP-adresse bag proxy for at surfe på internettet.

Aflytning

Ligesom anonym webproxy giver mulighed for browsing anonymitet, kan 'fjendtlige' proxyer aflytte på brugerens web browsing.

Sikkerhed

Omvendt proxy-servere sender internetforespørgsler via en proxy før du rammer et websted. Når trafikken går igennem, kan proxyen kryptere oplysningerne, som f.eks. Et kodeord, inden de sendes videre til hjemmesiden. Proxyservere fungerer som mellemmænd mellem en webbruger og internettet og kan installeres på brugerens computer eller brugerens netværk, f.eks. I et forretningskontor. Proxies blev oprindelig opfundet for at fremskynde webbrowsing (i tilfælde af caching proxies), men de kan også bruges til en række funktioner, herunder indholdsfiltrering, web anonymitet eller endda spionering.