Hvordan er en computer bundkort bygget?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Strømkilde

Når bundkortet på den rigtige størrelse er valgt (bundkortet på en bærbar computer skal være mindre end en til en stationær computer), er den første ting, der bliver tilsluttet, strømkilden. Strømkilden er den enhed, der leverer elektricitet til alle kredsløbene på bundkortet (dermed navnet). Alle bundkort har et bestemt sted afsat til strømkilden, og den er skruet sikkert på plads og plugget direkte i en af ​​de computerchips, der findes på tavlen.

Processor

Den næste ting, der er forbundet til bundkort er processoren. Dette er enheden, der læser computerens operativsystem, hvilket er det program, der gør det muligt for brugeren at gennemføre alle de påkrævede opgaver. Der er en specifik stikkontakt, som processoren tilsluttes til, hvis placering ændres alt efter størrelse og type af bundkortet. En lille håndtag løfter op og låser stikkene ud, som gør det muligt at placere processoren forsigtigt ned. Hælen er placeret ned for at sikre processoren og holde den i bevægelse.

Perifere enheder

En række perifere eller sekundære enheder er tilsluttet spor på bundkortet. Hvert bundkort har en række slots af disse enheder, kaldet PCI-slots. Her er dit videokort, lydkort og enhver form for køleenheder tilsluttet. RAM (tilfældig adgangshukommelse) på en computer tilsluttes også til disse PCI-slots. Alle disse enheder skubber simpelthen ned i spalten, hvorefter de er låst på plads af en lille håndtag.