Hvordan fungerer satellitbærbare computere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Beskrivelse

Satellit-bærbare computere fungerer ved at bruge en satellit-retur-internetforbindelse. Disse typer af computere er designet til at håndtere trådløse forbindelser, der bruger satellitterne til at 'besvare' brugernes forespørgsler. Dette betyder, at de modtager websider hurtigt, fordi de er afhængige af satellitten til at vende tilbage (og afhængigt af forbindelsen sendes og returnerer) oversatte oplysninger. Derfor er en 'satellit' -computer designet til højhastigheds-transmissioner, er klar til internettet og er i stand til multimedie.

Sådan virker det

Tovejs satellit-internetforbindelser er asymmetriske. sendt langsommere og modtaget hurtigere. Baseret på serverkapacitet, internetbelastning og filstørrelse ved upload eller download, hastigheder på data, der sendes eller modtages, varierer fra 50 til 1200 kilobits per sekund.

I en enkeltvejs satellitforbindelse sendes en anmodning om en webside via en telefonlinje, kabelbredbånd eller trådløs forbindelse, og satellitten bruges til at returnere oplysningerne til computeren hurtigst muligt .

Satellit laptops indeholder typisk satellit-kompatible modemer. Dette gør det muligt for den bærbare computer at have tv-forbindelsesfunktioner samt arbejde godt med højhastighedsmedier som streaming video, grafik med høj opløsning og digitale enheder som kameraer, videokameraer og anden underholdningsorienteret hardware.

Ulemper

Visse årstider, specielt i løbet af det tidlige forår og efterår, kan satellitforbindelser påvirkes af regn og anden forstyrrelse, der påvirker internetforbindelser, der er afhængige af satellitdataoverførsel. Men det sker typisk kun få øjeblikke ud af en dag. Når signaler flyttes til og fra websteder ved hjælp af en tovejs satellitforbindelse, kan der være en vis betydelig forsinkelsestid på grund af de geo-rumlige rundturssignaler, før de lander tilbage til den bærbare computer. Det kan med jævne mellemrum gøre forskel for computerbrugere, hvis sekunder betyder noget i onlinespil. På grund af 'åbenheden' af satellitforbindelsen skal en firewall være aktiveret for at beskytte computeren mod uønskede trusler.

Fordele

Den største fordel ved bærbare computere med satellitkommunikation er, at de giver hurtig internet browsing. Sammen med den visuelle kapacitet til ekstrem spil og andre underholdningsbaserede medier, giver brug af satellit tydeligere grafik til optimeret visning. Og når det er på vej, er det ligesom hjemme, fordi trådløse forbindelser er mere mulige og bedre vedvarende på grund af den eksterne satellitpositionering. Til dato leverer satellit-internetforbindelser en af ​​de mest, om ikke de mest pålidelige og accelererede downloadhastigheder tilgængelig i forhold til andre metoder.