Hvordan virker en trådløs printerserver?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløse printerservere Opret forbindelse til trådløse routere

For at give trådløse udskrivningsmuligheder, interface til trådløse printernetkort direkte med trådløse routere. Når printernetkortet er installeret, er serveren konfigureret til at oprette forbindelse til routeren enten via en indbygget skærm og et tastatur eller --- mere almindeligt --- ved hjælp af speciel software, der følger med den trådløse printerserver. Hvis router understøtter avancerede funktioner som netværksadresseoversættelse (NAT) eller trådløs sikkerhed, gør serverens konfigurationssoftware det muligt at definere disse muligheder under opsætningen. Den trådløse server forbinder til routeren ved hjælp af Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE) standard 802.11 trådløs netværksprotokol, mens nogle printerservere muligvis bruger avancerede versioner af protokollen som G eller N, betyder den begrænsede mængde båndbredde, der kræves for at sende job til udskriftsservere, at versioner af protokollen senere end B sjældent er nødvendige.

Trådløse printerservere servere printere

Selvom trådløse printernetkort forbinder til lokalnetværket via en trådløs forbindelse, er serveren fysisk forbundet til de printere, den understøtter. Da de fleste moderne printere accepterer input via en USB-stik (Universal Serial Bus) , mange trådløse printernetkort har en eller to USB-porte til printertilslutninger. Nogle printere, som Brother MFC, understøtter direkte netværk forbindelser; Disse printere er generelt forbundet direkte til den trådløse router og kræver ikke en printserver-grænseflade. Ældre printere, der ikke understøtter USB-grænsefladen, kan tilsluttes trådløse printernetkort ved hjælp af en parallel til USB-adapter, selvom en printeropgradering til nyere teknologi kan give mere ønskelige udskriftsjobresultater.

Tilsluttede brugere Kort printere

Når brugere, der er tilsluttet netværket --- enten over standard Ethernet-kabler eller en 802.11 trådløs forbindelse --- de kan hurtigt og nemt kortlægge de netværksprintere og begynde at behandle udskriftsjob. Da printere ikke er tilsluttet en computer, skal brugerne kortlægge enhederne som frittstående netværksprintere, meget som om de var tilsluttet direkte til routeren. Afhængig af modellen for den trådløse printernetkort, kan brugere kortlægge de delte printere enten direkte ved hjælp af en internetprotokol (IP) -adresse eller ved hjælp af et printernavn, der leveres af serveren. Når en bruger sender et job til printeren, sender routeren trådløst jobbet til serveren, hvor det konverteres fra radiobølger til elektroniske data, og sendes derefter til printeren ved hjælp af normale printerudgangsrutiner.