Hvordan virker et USB-bredbåndskort?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Interfacing med computeren

Et USB-bredbåndskortsinterface med den tilsluttede computer ved hjælp af en USB-stik (Universal Serial Bus). Når enheden er tilsluttet, fortolker computeren enheden som en netværksadapter, og maskinens operativsystem begynder at sende netværkstrafik til enheden ved hjælp af standard netværksprotokoller. Afhængigt af hvilken version af USB-stikket der bruges, kan netværkshastigheden være moderat eller ekstremt hurtig.

Konvertering af data til radiobølger

Når bredbåndskortet modtager netværksdata fra computeren, skal det konvertere dataene til radiobølger for at kunne interfere med det trådløse bredbåndsoperatørs tilstedeværelse eller hub. Fordi processen, der bruges til at modulere data i radiobølger, varierer fra leverandør til sælger og er meget proprietær, skal et trådløst bredbåndskort godkendes af transportøren og leveres til brug på det trådløse netværk. Når kortet er forsynet, programmeres visse oplysninger - herunder kortets elektroniske serienummer (ESN), moduleringsformel og frekvens - i transportørens netværk for at gøre kortet aktivt.

Højfrekvenser

Afhængigt af kortets leverandør og det trådløse bredbåndsoperatør kan frekvensen af ​​radiobølger variere betydeligt. Ved den lave ende af det trådløse bredbåndsspektrum bruger nogle luftfartsselskaber 800 megahertz (800 MHz) frekvensen til trådløs datakommunikation; modsatte ende af spektret bruger specialoperatører frekvenser på op til 38 gigahertz (38 GHz). I USA kan 900 MHz, 2,4 GHz og 5 GHz frekvenser anvendes uden særlige trådløse licenser, selvom mange luftfartsselskaber vælger at købe deres egne frekvensområde for at undgå udefrakommende interferens.

Trådløst bredbånd bruger TDM

Ud over den meget forskede og udviklede modulering og frekvensforbrug af det trådløse bredbåndskort bruger trådløst bredbånd et avanceret datakapsel ation metode kendt som Time Division Multiplexing eller TDM. Denne teknologi, en avanceret formel, der bredt betragtes som en stabil og sikker dataoverførselsmetode, hjælper bredbåndskortbalancen upstream (upload) og downstream (download) datapakkeoverførsel for optimal netværks- og frekvensudnyttelse. TDM-teknologien er blevet vedtaget af Universal Wireless Communication Consortium som standard for trådløs bredbåndskommunikation.