Sådan deaktiveres et computernetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afgør om du vil deaktivere netværket via det lokale system (software), via netværket eller serveren er systemet forbundet til (administrativt) eller ved at deaktivere den fysiske forbindelse (hardware) .

2.

For at deaktivere netværket på en enkelt maskine via systemet, skal du gå ind i systemkonfigurationen og indstille netværksforbindelsen til at deaktiveres eller slukkes. For eksempel går i Windows-systemer i Kontrolpanel - u0026 gt; Netværk og derefter højreklik på ikonet der repræsenterer det netværk, du med at deaktivere. Vælg 'Deaktiver'. Dette forhindrer systemet i at bruge netværket.

3.

For at deaktivere netværket administrativt skal du logge ind på enten det netværksudstyr, systemet er tilsluttet til, eller den server, der autentificerer computeren giver det tilladelse til at få adgang til netværket. Tilbagekalde retten til adgang til netværket enten ved at slette systemet fra listen over tilladte systemer eller ved at indstille rettighederne til computeren til ikke at tillade netværksadgang.

4.

Til deaktiver netværket på en enkelt maskine via hardware, fjern det netværkskabel, der er tilsluttet systemet. Hvis dette ikke er muligt, kan du også afbryde den anden ende af netværkskablet på hub eller router.

5.

Deaktivering af et netværk, så intet system kan bruge det bedst udført fysisk. Find netværkshardwaren til netværket. Generelt er dette udstyr centralt placeret som et serverrum eller på hver etage i et netværkskabin. Afbryd strømmen til netværksenhederne som routere, hubs og switches. Hvis dette ikke er muligt, skal du tage de indgående og udgående netværkskabler ud.

Et netværk forbinder computere med andre computere eller enheder, som kan indeholde nyttige ressourcer. Der er dog tidspunkter, hvor et netværk er en forpligtelse. I disse tilfælde er deaktivering af et netværk en metode til forebyggelse af eventuelle uheldige virkninger. Hvis behovet for et netværk opstår igen i fremtiden, kan netværket altid genaktiveres.