Sådan fejlfindes en Netgear trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på din 'Start' -knap, og vælg 'Kør'. Skriv 'cmd' i tekstboksen (uden anførselstegn), og klik på 'OK'. En kommandoprompt åbnes. Indtast følgende: ipconfig / all. Tryk på din 'Enter' -tast. En liste over tal og andre netværkskonfigurationsoplysninger vises.

2.

Find netværksadapteren i denne liste over overskrifter. Hvis du bruger din computer trådløst på mange forskellige steder, skal du måske gennemse mange forskellige muligheder for at finde din adapter. Hvis du opretter forbindelse til internettet ved hjælp af et kabel, skal du kigge efter en overskrift, der begynder med 'Ethernet-adapter Local Area Connection.' Hvis du tilslutter trådløst, skal du kigge efter en overskrift, der begynder med 'Ethernet-adapter Trådløs forbindelse.' Du vil normalt kun se en IP-adresse, der vises under et overskrift i hver kategori.

3.

Optag din IP-adresse og standardgateway på et stykke papir eller i en tekstfil. Hvis din IP-adresse er 0.0.0.0 eller begynder med 169.254, skal du tage din Netgear-router ud af strømkilden. Træk også dit kabel eller DSL modem ud. Sørg for at tage begge enheder ud af stikkontakten; at slukke dem med en strømafbryder må ikke have samme effekt. Vent 20 sekunder, før du tilslutter modemet igen. Vent til lysene på modemmet lyser. Tilslut din Netgear trådløse router igen. Vent i to minutter. Brug 'ipconfig / all' igen. Du skal have en anden IP-adresse nu.

4.

Ping din standard gateway. Ved kommandoprompten skal du skrive 'ping 192.168.1.1' (erstatter din standard gateway-adresse til 192.168.1.1). Du skal modtage fire svar, som alle begynder med enten 'Svar fra' eller 'Anmodning udløbet.' Hvis du modtager 'Request timed out', skal du tage din Netgear trådløse router fra strømkilden i 20 sekunder, og sæt den i igen. Vent to minutter, inden du bruger 'ping' igen. Hvis du modtager svar fra svar, skal du kontrollere, om din internetforbindelse virker igen.

5.

Åbn en webbrowser. Skriv 'http://192.168.1.1' i adresselinjen (erstatter din standard gateway-adresse til 192.168.1.1). Tryk på 'Enter'. Hvis du har adgangskodebeskyttet din Netgear-router, bliver du bedt om et brugernavn og adgangskode. Standardbrugernavnet til en Netgear-router er 'admin'. Når du har indtastet brugernavn og adgangskode, viser din webbrowser konfigurationssiden for din Netgear-trådløse router.
Hvis din webbrowser aldrig læser en webside eller beder om brugernavn og adgangskode, er du ikke kommunikere med din Netgear-router. Dobbeltklik på adressen, du har indtastet i din adresselinje. Hvis du har skrevet det korrekt og din forbindelse er trådløs, har enten dit trådløse kort problemer, eller din Netgear-router sender ikke et trådløst signal korrekt. Sørg for, at dit trådløse kort er aktiveret (ved hjælp af Windows-indbygget netværksforbindelses-applet eller den tredjeparts software, der fulgte med dit trådløse kort). Sørg for, at dine forbindelsesindstillinger (SSID, sikkerhedstype og nøgle eller adgangskode) er korrekte for dit netværk. Se på lysene på din Netgear trådløse router. Det trådløse indikatorlampe skal være grønt. Hvis det er orange eller slet ikke, sender din router ikke et trådløst signal.

6.

Sørg for, at alle indstillinger på din Netgear-konfigurationsside er korrekte. De fleste internetudbydere bruger en dynamisk IP-adresse og DNS-serveradresser. Nogle internetudbydere kræver et login, og nogle gør det ikke. For sikkerheden henvises til konfigurationsoplysningerne, som din internetudbyder gav dig, da din internetadgang blev installeret, eller ring til din internetudbyders tekniske supportnummer.

7.

Klik på 'Trådløse indstillinger' i navigationslinjen på venstre side af siden. Hvis du ikke kunne nå konfigurationssiden trådløst og skulle oprette forbindelse til din Netgear-router med et ethernet-kabel, skal du sørge for at disse indstillinger stadig er som du definerede dem, når du opsætter dit netværk. Hvis ikke, skal du ændre indstillingerne, så de passer til dig, eller ændre konfigurationen af ​​dit trådløse kort for at matche disse indstillinger. Sørg for at klikke på knappen 'Anvend', hvis du foretager ændringer.

8.

Klik på 'Router Status' i navigationslinjen på venstre side af siden. Kontrollér din IP-adresse under 'Internet Port'. Hvis adressen begynder med 169.254, du 'kommunikerer ikke med dit kabel eller DSL modem. Tag stikket eller DSL-modemet ud af strømkilden i 20 sekunder, og sæt det i igen. Vent to minutter og opdater denne side.
Hvis din IP-adresse stadig begynder med 169.254, er der også et problem med kablet Tilslutning af din Netgear trådløse router til dit kabel- eller DSL-modem eller med selve modemmet. Hvis din IP-adresse er 0,0.0.0, er der et problem med din internetforbindelse, og du skal ringe til din internetudbyderes tekniske support.

9.

Optag al din konfiguration oplysninger, inden du forsøger at nulstille din Netgear-trådløse router til fabriksindstillingerne. Nulstilling kan afhjælpe dit problem, men det vil slette alle dine konfigurationsoplysninger, og du skal omkonfigurer din Netgear-router fra bunden. For at nulstille de fleste Netgear-routere skal du bruge spidsen af ​​en pen eller en ubøjet papirclips for at holde nulstillingsknappen på bagsiden af ​​routeren nede, indtil testlampen blinker. Slip knappen, og vent to eller tre minutter. Tilslut til routerens konfigurationsside på en web browser. Log ind med standard brugernavn og adgangskode, og konfigurer din router. Du skal muligvis oprette forbindelse til routeren med et ethernet-kabel for at udføre denne oprindelige konfiguration.

Tips og advarsler

  • Du kan bruge 'ipconfig / all 'kommando på næsten enhver computer, der forbinder til et netværk eller internettet. Hvis 'cmd' ikke åbner en kommandoprompt, kan du bruge en hvilken som helst metode, som operativsystemet tillader at åbne prompt eller shell. Hvis din Netgear trådløse router ikke sender et trådløst signal, selv efter at du har slukket det, ventede du 20 sekunder og tænder det igen, kan du bruge et ethernet-kabel til at vedhæfte en computer direkte til routeren for at fortsætte med fejlfinding.
  • En Netgear trådløs router føjer flere enheder til din internetforbindelse, enten via ethernet-kabel eller trådløst. Hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet, kan problemet være overalt i kæden af ​​enheder og teknologier, der forbinder din computer med internettet. Ved at vide, hvordan du fejler din Netgear eller en anden trådløs router, er det afgørende for at bestemme, hvor problemet er og fastsætte det.