Sådan indstilles DSL Modem Duplex Level?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sådan indstilles dupleksniveau på et DSL-modem

1.

Hvis du bruger en router ud over modemet, skal du fjerne netværkskablet fra routeren.

2.

Indtast Firefox, Internet Explorer eller din yndlingswebbrowser fra din computers skærm. Hvilken webbrowser du bruger, betyder ikke noget.

3.

Flyt markøren til adresselinjen og indtast modemets lokale IP-adresse. Dette er normalt 192.168.1.1, men tjek modemproducenten. De næste trin vil variere afhængigt af mærke og model af dit DSL-modem, men den overordnede proces er den samme.

4.

Du vil nu se skærmbilledet, der giver dig mulighed for at ændre dine DSL modemindstillinger. Vælg forbindelsesindstillingerne s skærm eller menu, afhængigt af hvordan modemets software er designet.

5.

Der skal være en duplex indstillingsboks på denne skærm. Det er normalt i form af en rullemenu. Indstillingerne kan være noget som 'fuld', 'duplex' og 'auto'. Vælg den indstilling, du vil bruge på dit netværk.

6.

Slut routeren tilbage til netværket, hvis du bruger en separat router til at forbinde andre computere til internettet. Hvis du ikke deler internetadgang, eller du ikke bruger en router, skal du springe over dette trin.

7.

Klik på netværksboksen på højre side af proceslinjen i Windows. Dette trin er muligvis ikke altid nødvendigt, men beregningen vil blive tildelt en ny IP-adresse på netværket. IP-adressen, som routeren bruger til at komme på internettet, ændrer sig ikke.

Tips og advarsler

  • Kontroller, om IP-adressen til din make og model af modem. Hvis den interne adresse ikke er 192.168.1.1, vil browserens adresselinje ikke tage dig til modemets opsætningsside.
  • Netværksenheder, som f.eks. DSL-modemet, der giver brugerne hurtig adgang til internettet, kan fungere i 2 dupleksfunktioner. Disse tilstande er halv duplex og fuld duplex. I halvduplex-tilstand kan kun 1 system sende data ad gangen. I fuld dupleks tilstand kan computere sende og modtage samtidigt. En bruger kan nemt udskifte duplex-tilstanden på sit DSL-modem.