Sådan laver du computere sammen med kabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb et nullmodem kabel (se Ressourcer nedenfor). På forhånd måler afstanden mellem de computere, du forbinder, så du køber den korrekte længde af kablet.

2.

Tilslut kablet til de serielle porte bag på hver computer

3. Vælg hvilken computer der vil være 'vært' -computeren, og hvilken computer vil være 'gæst'.

4.

Åbn Kontrolpanel på værtscomputeren. Vælg fanen 'Netværksforbindelser' og vælg at oprette en ny forbindelse. Vælg at oprette en avanceret forbindelse, og vælg derefter muligheden for at forbinde din computer direkte til en anden computer.

5.

Vælg forbindelsesenheden til dine computere fra listen over muligheder og Tillad adgang til gæstens computer. Vælg 'Afslut', når du er færdig.

6.

Åbn Kontrolpanel på gæstcomputeren. Vælg fanen 'Netværksforbindelser' og vælg et navn for at identificere denne computerforbindelse. Vælg forbindelsesenheden til dine computere fra listen over muligheder. Bestem, om alle brugere af computeren vil kunne bruge forbindelsen, eller om du vil begrænse den til bestemte brugere. Vælg 'Afslut', når du er færdig.

Den mest almindelige måde at forbinde to computere på er at bruge et Null Modem Cable. Når computere er forbundet, kan information og data nemt overføres.