Sådan opretter du et serverbaseret netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Planlæg dit netværk. Du skal vide, hvilke dele af dit netværk der vil ende op på netværket. I et typisk netværk vil din server være centrum for dit netværk, men det vil også forbinde til et andet netværk, normalt internettet. Bestem hvilke computere der vil være i dit netværk, og som ikke vil bruge netværket (hvis det er tilfældet).

2.

Slut et netværkskort til det eksterne netværk ved hjælp af en CAT5 eller bedre (CAT5e, CAT6). Dette vil ofte være internettet ved bredbånd eller anden forbindelse til en internetudbyder. Konfigurer serveren til at arbejde på dette netværk ved hjælp af oplysningerne fra din internetudbyder.

3.

Slut det andet server netværkskort til dit netværksnav. Hvis du bruger en router, skal du ikke bruge 'uplink' eller 'internet' porten. I stedet skal du blot sætte den i en af ​​de andre porte, der er åbne.

4.

Slut de andre computere, der er på dit netværk, til de andre åbne porte på navet. Igen må du ikke bruge 'uplink' eller 'internet' -porten på routeren / huben.

5.

Konfigurer DHCP- og DNS-applikationerne på din netværksserver. Hvert operativsystem har sin egen måde at konfigurere disse systemer på.

6.

Start de andre computere på netværket og konfigurere dem for at spørge netværkscomputeren til opstartsinformation . Hvert operativsystem har sin egen måde at indstille denne konfiguration på. Hvis du har konfigureret DNS til at være en domæneserver, skal du have hver computer tilsluttet et domæne, så de kan starte og oprette forbindelse.

7.

Opsætning af konti til computere og brugere på serveren. Igen vil hvert operativsystem have sin egen måde at oprette brugere og computere på.

Personlige computere bliver mere almindelige og billigere. Mange husstande har nu mere end en personlig computer, og behovet for netværk computere til at dele eksterne enheder er stigende. For at hjælpe med at dele enheder, printere, internetforbindelser og andre eksterne enheder, kan et netværk oprettes. Hvis du har en række familiemedlemmer, kan du oprette et serverbaseret netværk, der giver dig mulighed for at styre computere, brugere og alle enheder.