Sådan opretter du et sikret trådløst netværk på Netgear

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer routeren. For at installere en Netgear trådløs router skal du bruge et Ethernet-kabel til at forbinde routeren til kabel / DSL-modemet og bruge et andet Ethernet-kabel til at forbinde routeren til din computer. Sørg for, at alle disse enheder er slukket, når du tilslutter dem. Når du er tilsluttet, skal du tænde kablet / DSL-modemet, routeren og derefter computeren i den rækkefølge. Tillad mindst to minutter at passere, når du tænder for hver enhed for at give enhederne tid til at genkende hinanden.

2.

Log ind på routeren. Åbn en webbrowser og indtast routerns adresse for at indlæse routerens indstillingsside. Routerens adresse findes i brugervejledningen eller installations-cd'en, der fulgte med din router, eller du kan downloade en brugervejledning fra Netgears tekniske support side (se Ressourcer). De fleste Netgear-routere bruger en af ​​følgende adresser: http://192.168.1.1; http://www.routerlogin.net; eller http://www.routerlogin.com. Tryk på 'Enter' eller klik 'Go' i din webbrowser, når du har indtastet adressen.

3.

Indtast routerns brugernavn og adgangskode. Der vises en prompt på skærmen, når du indtaster din router adresse, hvor du skal indtaste et brugernavn og en adgangskode, før du får adgang til routerens indstillingsside. Standardbrugernavnet til Netgear routere er 'brugernavn' og adgangskoden er 'adgangskode'. Da tekstboksene er store og små bogstaver, skal du indtaste begge disse med små bogstaver. Tryk på 'Enter' for at logge ind på routeren og begynde at ændre sine sikkerhedsindstillinger.

4.

Åbn menuen for sikkerhedsindstillinger. Routers startside har flere links til ændring af indstillinger. Find og klik på linket 'Sikkerhedsindstillinger' for at ændre routerens sikkerhedsindstillinger.

5.

Skift SSID, vælg en krypteringsindstilling og opret en adgangskode. (eller 'SSID') på dit trådløse netværk bliver 'NETGEAR.' Indtast et nyt, mindeværdigt navn til dit trådløse netværk for at hjælpe med at forhindre hackere i at forsøge at få adgang til din router, da de fleste nybegyndere computerbrugere med usikre netværk ikke gør ved, hvordan man ændrer standardnetværksnavnet eller instituttet eventuelle andre sikkerhedsfunktioner. Nyere Netgear-routere tilbyder WPA- eller WPA-PSK-kryptering for at sikre dit netværk, der begge giver et højt sikkerhedsniveau. Vælg en af ​​disse krypteringstyper og opret en unik adgangskode.Dette kræver, at alle brugere indtaster adgangskoden, før de kan logge ind på dit trådløse netværk.Det er vigtigt, at du opretter en kompleks adgangskode med flere tegn, herunder tal. Når du har oprettet en adgangskode, skal du klikke på 'Bekræft adgangskode' for at gemme det. For at afslutte sikkerhedssættet menuen og logge af routeren, klik på 'Gem' eller 'Anvend' for at gemme de ændringer, du har lavet, og klik derefter på 'Logout' for at afslutte routeren.

Tips og advarsler

  • Du bør regelmæssigt ændre routerns adgangskode for at holde dit trådløse netværk så sikkert som muligt. Gem din routerens adresse i din browsers bogmærker eller favoritter, så du ikke behøver at kigge op på routerens adresse næste gang du skal ændre nogen af ​​dens indstillinger.
  • Et trådløst netværk består af en trådløs router, en computer (eller andre trådløse enheder), et højhastighedsmodem og et abonnement på en internetudbyder (ISP). Netgear er en populær producent af hardware til trådløst netværk, der giver brugerne mulighed for at oprette et sikret trådløst netværk. For at forhindre uautoriserede brugere i at logge på dit trådløse netværk for at få adgang til internettet, og for at beskytte de data, du sender og modtager online, skal du ændre din trådløse routeres sikkerhedsindstillinger for at oprette et sikret trådløst netværk.