Sådan opsættes et fjernskrivebord på et LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem hvilken pc, du ønsker at styre fjernbetjeningen, og hvilke pc'er du vil bruge som dine controllere. Remote Desktop-serveren vil blive installeret og konfigureret i den kontrollerede boks, og Remote Desktop-klienten vil blive installeret på hver af de styrende pc'er.

2.

For hver pc ), som styrer den eksterne maskine, skal du downloade og installere Windows Terminal Services Client-softwaren.

3.

På computeren for fjernstyring skal du gå til Denne computer og derefter til Kontrolpanel, derefter til Administrative værktøjer og derefter til Tjenester.

4.

Vælg indgangen Terminal Services. Der vises en ny konfigurationsdialog. Vælg fanen Generelt. For den indstilling, der angiver opstartstype, skal du vælge Automatisk. Dette sikrer, at fjerntliggende desktop-tjenester altid kører, selvom du skal genstarte computeren. I alternativet, der siger Service Status, skal du klikke på knappen Start for at starte tjenesten straks.

5.

Som et valgfrit trin for avancerede brugere, skal du vælge fanen Log på. Hvis lokal systemkonto (dvs. standard) er valgt, vil fjernbrugere logge ind som system ved hjælp af det eventuelle adgangskode (hvis det er tilfældet) du allerede har indstillet til administratorens konto. Muligheden med titlen Denne konto får fjernbrugere til at logge ind under en anden eksisterende konto, som du angiver. For at bekræfte denne indstilling, angiv og bekræft adgangskoden til denne konto.

6.

Klik på OK for at lukke konfigurationsdialogen.

< p> 7.

Remote terminal-tjenester er nu konfigureret til denne pc, og andre pc'er, der kører Terminal Services-klienten, kan nu oprette forbindelse til det og køre dets applikationer.

Tips og advarsler

  • I mange tilfælde giver fjernadgang til skrivebordet fuld adgang til dine filer og programmer. Derfor er det uklogt at aktivere det på en pc, der forbinder til internettet uden nogen form for firewall. Den bruges bedst som et bekvemmelighedsværktøj i styrede netværksmiljøer som private LAN eller corporate Intranets. Et tydeligt sikkerhedsbrudscenario er, hvis en bærbar computer med fjernskrivebordsklient falder i ondsindede hænder. Hvis pc'en med den eksterne desktop server er tilgængelig via internettet uden en firewall, er det muligt for en ubudt at ikke kun få adgang til filerne på klient pc'en (dvs. den bærbare computer), men den eksterne server, som notebook'en er tildelt adgang også. Selvom der kræves adgangskode til fjernadgang, instruerer brugerne ofte klienten om at huske det, så det ikke behøver at skrives hver gang en forbindelse foretages.
  • Windows Remote Desktop (også kaldet Terminal Services) gør det muligt for en netværksbruger at få adgang til en pc på Windows-skrivebordet som om han rent faktisk sad foran den pc. Alt hvad der kræves, er netværksforbindelse og Remote Desktop-softwaren. Serveren del af Remote Desktop er allerede installeret til Windows XP / Vista-maskiner, og klienten kan downloades gratis fra Microsoft. Remote Desktop er en bekvem og tidsbesparende funktion til brugere med flere pc'er. En kraftig stationær desktop server bruges ofte at levere filer, printerapplikationer eller andre tjenester til flere klient-pc'er, som normalt er notebooks. Nogle gange opstår der problemer, der kræver konfiguration eller endda genstart af server-pc'en. Med terminaltjenester kan brugere med adgang på LAN hurtigt afhjælpe sådanne problemer uden fysisk arbejder med servermaskinen.