Sådan starter du en trådløs internetudbyder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer antennerne på routeren og læg dem på bygningen. Du skal udskifte standard 2dB-antenner med noget mere robust, fortrinsvis omnidirektionelle vejrbestandige modeller med en decibel-rating på over 12. Tilslutningerne på antennekablerne er knyttet til standardstikkene på routeren (N-type eller RMS) som forlængerkabel fører til de nye antenner. Antennerne skal placeres så højt som muligt og lodret orienteret. Typiske routere vil have et lagerområde på omkring en kvart mile, men at tilføje disse nye antenner vil øge dette interval til en halv mil eller mere.

2.

Konfigurer routeren. Routere er normalt tilgængelige via deres firmware, som kan ses via en hjemmeside. Firmwareprogrammet viser indstillinger og begrænsninger og skal indstilles til korrekt håndtering af trafikken på mange computere. Sørg for, at indstillingerne for kryptering (WPA eller WEP) er aktiveret og en adgangskode er indstillet. Tjek andre indstillinger som 'lease timeouts' (indstillet for maksimal tid) og antal brugere tilladt. Som standard indstilles routere til DHCP, som vil tildele IP-adresser til brugerens computere automatisk. Routeren har et sted at give det et udsendelsesnavn eller SSID. Indstil denne SSID til et enkelt, genkendeligt navn. Gem alle indstillinger ændres inden vinduet lukkes.

3.

Tilslut routeren til den tilsluttede internetforbindelse med et RJ-45 Ethernet-kabel.

4.

Konfigurer kundernes computere til at bruge den trådløse router som et adgangspunkt. I netværksindstillingerne for maskinens trådløse netværkshardware skal du vælge 'Hent automatisk IP-adresse' eller DHCP. Ved hjælp af den trådløse kortets software eller Windows-indbyggede trådløse konfiguration skal du søge efter netværk. Hvis routeren er inden for rækkevidde, det vil dukke op på scanningsresultaterne. Indtast i krypteringsadgangskoden, og routeren vil give maskinen en adresse og forbinde den til netværket.

5.

Check for Internet tilslutning ved at åbne et browservindue og forsøge at surfe på internettet.

Tips og advarsler

  • Retningsantenner kan have højere rækkevidde og er normalt klassificeret til en højere decibel niveau.
  • Trådløse internetudbydere (internetudbydere) leverer internettet til mange husstande, der ellers ville bruge opkaldsforbindelser eller slet ikke have nogen. Opsætning af en trådløs internetudbyder er ekstremt nem og billig, når du kun skal servicere en håndfuld kunder.