Typer af routingprotokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er protokoller?

Hver protokol kan betragtes som en slags 'sprog'. Forskellige computersystemer kan have eller bruge forskellige protokoller til at kommunikere med hinanden.

TCP / IP

Alle computere og netværk, der transmitterer på internettet, skal bruge Transmission Control Protocol / Internet Protocol (TCP / IP); Dette er en forbindelsesorienteret protokol, der benytter fejlkontrol og datastrømskontrol.

Apple Talk

Apple Talk er en protokol, der er designet til at forbinde Macintosh-computere; IPX / SPX IPX / SPX står for Internetwork Packet Exchange / Sequenced Packet Exchange, som blev designet af Xerox i 1980'erne. Senere blev IPX / SPX ændret og forbedret af Novell til brug i deres Netware-netværksoperativsystem.

NetBEUI

NetBIOS udvidet brugergrænseflade (NETBUI) blev udviklet af IBM og Microsoft; Det er en lille, hurtig og effektiv netværksprotokol, der bruger få systemressourcer.

DHCP

Dynamisk Host Control Protocol bruges af næsten alle computere, der er tilsluttet internettet. DHCP tildeler automatisk IP-adresser til computere og eliminerer praktisk talt muligheden for duplikater. Protokoller er det sprog, som computere og routere bruger til at kommunikere med hinanden. Forskellige systemer kan anvende forskellige netværksoperativsystemer, som igen bruger forskellige protokoller til styring af datastrømmen mellem computere og andre netværksenheder. Derudover kan nogle protokoller dirigeres via internettet, mens andre hovedsagelig bruges til lokalnetværk (LAN) -kommunikation.