Definer IP Security

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

IPsec, en standard for Internet Engineering Task Force, blev oprettet i 1995 med opdateringer i 1998 og 2005. Opdateringerne introducerede gensidig godkendelse og internet nøgleudvekslingssikkerhed.

Protokoller

Talrige af protokoller, der omfatter IPsec, falder ind i tre internetkvalitetskategorier: nøgleudveksling, dataautentificering og databeskyttelse.

Nøgleudveksling

En fælles måde at sikre online data på er en nøgle, der er kendt af afsender og modtager. Mens nøglerne kan udveksles offline manuelt, er IPsecs internetnøgleudveksling en 'sofistikeret mekanisme til at gøre dette online.'

Databeskyttelse

IPsec beskytter data ved at godkende data modtaget fra forventet parti, ved hjælp af 'Authentication Header' -metoden eller ved indkapsling eller kryptering af dataene fra nysgerrige øjne. Datakriptionsteknikker omfatter DES, AES og Blowfish.

Fordele

På grund af IPsec kan internetbrugere udføre e-mail samtaler og føler sig sikker på ægtheden af ​​deres meddelelser. IPsec tilbyder internetkunder sikkerhed ved bestilling af produkter. Virksomheder kan oprette virtuelle netværk, der tillader private diskussioner. IP Security, eller IPsec, er en pakke af internetprotokoller, der giver sikkerhed for online-data. E-mail, e-handel og webapplikationer er afhængige af IPsec-protokoller for at sikre oplysninger, der rejser på tværs af internettet.