Hvad er fiberoptisk kabel?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Light Speed ​​Data Data til transmission over fiberoptiske kabler er kodet ved hjælp af laserimpulser fra en elektrisk til lysomformer. Laseren pulserer og slukker for at oprette binære bits, der læses af en optisk til elektrisk omformer i den modsatte ende af kablet.

Fiberene

Optiske fibre er fine, optisk rene lysmedier til lystransmission . Fiber kan trækkes til ekstremt lange længder. Enhver brud i en fiber forhindrer dataene fra at blive overført til dets destination.

Single Mode Fiber

Enkeltfibre transmitterer en enkelt datastrøm. Glasfiberens kerne er meget finere end i multi-mode fibre. Dataoverføringsfunktionerne er højere, og afstandene, som single mode fiber kan dække, kan være over 50 gange længere end multi-mode fibre.

Multi-Mode Fiber

Multi-mode fibre tillader, at forskellige datastrømme sendes samtidigt over en bestemt fiber. Glasfiberen har en lidt større diameter, således at lys kan sendes gennem fiberen i forskellige vinkler. Fordi forvrængninger kan opstå, er multi-mode fiber ikke egnet til netværksprogrammer, der er gigabit (ca. 10 gange hurtigere end almindelige LAN-hastigheder).

Plastfiberoptik

På grund af deres ringere optiske egenskaber er plastfiberoptisk (POF) tråde og kabler er ikke egnede til udvidet dataoverførsel.

Kabler

Enkelt og multi-mode fiberstrenge er samlet sammen i tykke kabler, som kan overføre store mængder data over en meget lang afstand. Fiberoptisk kabel blev udviklet på grund af den utrolige stigning i mængden af ​​data i løbet af de sidste 20 år. Uden fiberoptisk kabel ville det moderne Internet og World Wide Web ikke være muligt.