Hvordan Laptop Servere Arbejde

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Kernen i netværkscomputeren lægger servermaskinen (eller applikationen), der gør det muligt. Og mens stationære computere er velkendte for deres serverfunktioner, kan bærbare computere også gøre jobbet lige så godt. Hovedcentralen for dette centrale databehandling er at forsyne information og ressourcer til andre computere. Disse andre computere kaldes 'klienter', og så hele systemet kaldes bekvemt 'klient-server netværk'. Routing klientmaskiner til deres ønskede destinationer kræver ofte, at en server kører specialiserede softwareapplikationer, som koordinerer anmodninger og tilvejebringer den nødvendige databasestruktur. De specifikke behov i et netværk bestemmer bedst, hvordan du konfigurerer din bærbare computer, da der er utallige måder at køre på at køre et netværk. Hardwarekrav, operativsystembehov, netværkets størrelse og de opgaver, den skal udføre, er alle faktorer, der skal tages i betragtning, når du opretter en bærbar server.

Komponenter

Fordi funktionerne på en bærbar server vil forskellig fra dem, der udføres af sine klientcomputere, vil visse hardwarekrav afvige fra dem, der anvendes af klientmaskiner. Da centreringshubber skal koordinere og relæ informationsstrøm mellem flere computere, foretrækkes hurtige netværksforbindelser til CPU-hastighed. Hurtige input / output overførsler er også en nødvendig komponent. Ressourcedeling er også en primær funktion, så alle hjælpekomponenter kan fjernes fra serverenheden. Skærme, lyd og USB-grænseflader er typisk unødvendige for netværksstyring og kan udelades fra serverkonfigurationen. Netværk, der løbende op, som på internettet, kræver, at servere er holdbare og i stand til at modstå nonstop-drift. I tilfælde af bærbare computere kan dette være til bekymring, da varmen, der genereres af den igangværende drift, kan beskatte maskinens hardware. Dette er så, den bærbare computers placering og dens køleventilatorfunktioner er vigtige faktorer at overveje.

Operativsystemer

Den type operativsystem, der er bedst egnet til at køre din bærbare server, kan afvige fra den, der bruges på sine klientcomputere, da der lægges vægt på netværksopgaver i modsætning til behandlingsopgaver. ligesom Windows er designet til at betjene både klient- og serverfunktioner afhængigt af hvad det måtte være nødvendigt. UNIX-systemet er det mest populære til brug på et servernetværk. UNIX er et serverorienteret operativsystem, der fokuserer på netværkseffektivitet og pålidelighed . Understøttelse af hjælpe- eller GUI-enheder er ikke tilgængelig eller højst valgfrie funktioner. Understøttende funktioner understøtter dataoverføringseffektivitet, fleksibilitet med hensyn til netværksbehov, automatiseringskapacitet, som tillader applikationer at køre i baggrunden, og stramme sikkerhedskontroller over ressourcer, hukommelsesbeskyttelse og data.