Hvordan bruges satellit-internet med en telefonlinje?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Satellit Internetforbindelser kræver hardware

For at kunne fungere korrekt kræver satellit-internetforbindelser en beskeden mængde specialiseret hardware på brugerens ende. For det første skal brugeren have en telefonlinje og et modem til rådighed for at forbinde denne linje til computeren. Dernæst skal brugeren have en parabol, som regel en 2-til-3-fods skål, der er specielt designet til at modtage datasignaler fra kredsløbssatellitter (nogle virksomheder kan dog bruge en standard parabol lige meget som dem, der anvendes til satellit-tv). Endelig skal en bruger have en computer og alt kablet nødvendigt for at forbinde computeren til telefonlinjen og parabolantenne.

Downloads Kom ind via satellit

Når en bruger får adgang til et websted, starter en download eller på anden måde modtager data fra internettet, stråler en navstation de ønskede oplysninger til en omløbende satellit ved hjælp af radiobølger. Satellitten modtager transmissionen, korrigerer eventuelle fejl og sender videresender anmodningen tilbage til ventermottageren. Datasatellit s bruger en teknologi, der er kendt som 'multicasting', hvorigennem så mange som 5.000 kanaler med data kan sendes samtidigt til aktive abonnenter, så satellitinternetkunder sjældent skal vente på en forbindelse eller tolerere netværksbelastning.

Uploads sendes over Telefonlinjen

Mens den hardware, der bruges til at modtage det indkommende signal, er relativt beskeden, lille og hensigtsmæssigt for boligområder, er den hardware, der er nødvendig for stråleanmodninger til den omløbende satellit, noget mere kompleks. Af denne grund accepterer mange satellit-internetvirksomheder simpelthen uploadoplysninger - den indtastning en bruger gør som f.eks. At skrive en webadresse eller klikke på et ikon - over telefonlinjen. Når brugeren opretter forbindelse til internettet, laves en telefonforbindelse (normalt til et gratisnummer), der gør det muligt for brugeren at sende anmodninger til det ventende internet-hub. Da de fleste brugere sjældent uploade store mængder data, er begrænsningerne af telefonlinjen sjældent synlige.