Hvordan en netværksknap virker

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Switches Forbind netværkskomponenter

Når en switch er installeret i et netværk, tillader det at alle enheder på netværket - inklusiv printere, computere, hubs og andet udstyr - kommunikerer med hinanden. Switche er ofte vigtige, især i hjemmenetværker, da de er en vigtig komponent i at tillade tilsluttede maskiner at udveksle post og meddelelser med hinanden og tillade klientcomputere at gemme filer på en filserver. Hvis en netværksaktiveret printer er tilsluttet en switch, kan enhver computer på lokalnetværket (LAN) udskrive til den pågældende enhed, uanset hvor computeren fysisk er placeret.

Skifter Pass IP Traffic

Til opnå netværksfunktionen, switches bruger en protokol kendt som internetprotokol eller IP. Når en computer, printer, hub eller anden enhed er tilsluttet kontakten, tildeler omskifteren automatisk en IP-adresse til enheden ved hjælp af en funktion, der kaldes Dynamic Host Control Protocol (DHCP). Omskifteren kan derefter bruge denne adresse til at tagge datapakker med oprindelses- og destinationsadresserne, hurtigt og nemt at sende beskeder og svar langs til de relevante enheder.

En switch er ikke en router

Selvom kontakten fungerer i en måde meget ligner en router, dens formål er noget anderledes. En switch passerer simpelthen - eller skifter - datapakker mellem tilsluttede maskiner i et lokalnetværk på op til 255 enheder. En router udfører også denne funktion, selvom den også leder netværkstrafik til LAN fra eksterne netværk og tjener som gateway for tilsluttede computere til at få adgang til maskiner på eksterne netværk som internettet. Til forskel fra switches kan routere også udføre adskillige avancerede funktioner som netværksadresseoversættelse (NAT), portblokering og andre netværksstyringsopgaver.