Hvordan virker Ethernet-stof?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fiberkanal

Ethernet-stof fungerer via en protokol (sæt regler / standarder) kaldet fiberkanal. Fiber Channel indstiller reglerne for, hvordan et lagringsområde netværk (SAN) implementeres i datacentre. Fiberkanal forbinder lagerenheder i et datacenter (hvor alle datalagring er centralt styret). Fiberkanalrammer flyttes gennem et ethernet stof. Netværks- og datalagring samles i et ethernet-stof. Formålet er at reducere omkostningerne ved traditionelle netværk, samt mindre hukommelse og energiforbrug, der kræves ved at tilføje nye hierarkier til alle netværksomskiftere. Med færre adaptere og switche kræves der mindre strøm for at få adgang til data fra en SAN. Kabling udgifter reduceres betydeligt ved at samle alt sammen til et entydigt ethernet stof. Levering af data på ethernet-stof er op til 10 gigabyte per sekund.

Stoffetværk

Ethernet-stoffet består af det fysiske ethernet-kabel, der bærer datapakker (fiberkanalen er indesluttet i ethernetrammen og fiberen kanal ID'er kortlagt til ethernet MAC adresser). Forskellen mellem det traditionelle ethernet-netværk (link-til-link opsætning) og ethernet-stoffet (fiberkanalen) er de protokoller, der anvendes i netværket. Ethernet-stof bruger fiberkanalnet, tjenester og protokollag. Datapakker overføres mellem porte via ethernet-stoffet. I stedet for at routere datapakker ved at forbinde porte (link-til-link), tillader ethernet-stof datapakkerne at rejse til alle kantportene (kant-til-kant-portforbindelser) i netværket. På denne måde reduceres havkommunikations remission med mikrosekunder.

Stofkontakt

Maksimal båndbredde er tilgængelig for et netværk ved brug af en stofkontakt. Tekstilomskifteren registrerer konsekvent trafikbelastning over ethernet stof i mikro sekunder. Stoffet omdirigerer omdirigeringer, der flytter datapakker til stier langs ethernet-stoffet, der ikke er overbelastet (datapakker rutes til ukendte stier på mindre end en milliont sekund). Interne modstående porte og rygsøjler (og andre link-til-link-porte) omstilles omstillet af stofkontakten (som standard). Congestion forbliver imidlertid en mulighed, hvis destinationen (modtageren af ​​datapakkerne) er placeret ud over de fysiske parametre i ethernet-stoffet. Kantsportforbindelserne i ethernet-stof gør stier langs et netværk mere synlige for stofafbrydere. I modsætning til almindelige ethernet-switche (som vil udgøre en ethernet-pause ved afgangshavnen på grund af synlighed med lav trafikbane), har ethernet-stofkontakten et globalt billede af trafikstier og udfører derfor kun en pause-kommando for de berørte ressourcer ved adgangen Havn.