Hvordan virker Wi-Fi på et skrivebord?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Wi-Fi-kortadaptere

Wi-Fi, som står for Wireless Fidelity, er en teknologi, som enhver computer kan bruge, fra skrivebord til PDA. Da bærbare computere er mobile og flyttes oftere end stationære computere, er det mere almindeligt, at de er udstyret med Wi-Fi-kort. Desktops kan få adgang til internettet via Ethernet-kabelforbindelser, så de ikke ofte kommer med trådløse funktioner. De fleste stationære computere har dog flere ekspansionsspor, som du bruger til at tilføje nye funktioner, såsom Wi-Fi-kort.
Et Wi-Fi-kort fungerer som en adapter, afhenter det korrekte Wi-Fi-signal og oversætter det til din computer. Disse kort har enten en antenne eller en antennefunktion, der allerede findes på dit skrivebord, for at søge efter trådløs forbindelse. Hvis du leder efter en billigere mulighed, er der alternative typer af adaptere, som f.eks. USB Wi-Fi-adaptere, som tilsluttes en USB-port på din computer eller adaptere, der bruger en Ethernet-forbindelse på landlinjen til at sende oplysninger.

Hentning af Wi-Fi-signaler

Når et Wi-Fi-kort er installeret korrekt, vises en indstilling på skrivebordet for at lade adapteren søge efter en nærliggende forbindelse (ofte indstilles dette automatisk, når computeren er tændt). For at give dig onlineadgang skal Wi-Fi-adapteren finde en router eller hub, der opretter et Wi-Fi-hotspot. Wi-Fi-hotspots er områder, hvor der findes et lokalnetværk (LAN), normalt via en enhed, der forbinder til internettet via et kabel og sender signalet som radiobølger. Hvis der ikke er trådløst LAN i nærheden af ​​dit skrivebord, kan du nemt oprette en ved at købe en router og gøre din jordlinjeforbindelse til et trådløst netværk, selvom det kun er nyttigt, hvis du har en anden stationær eller bærbar computer. Wi-Fi-hotspots er normalt 300 til 400 fod brede.
Når internettet betales, og din stationære computer opfanger et levedygtigt Wi-Fi-signal, sker der flere ting. Først skal adapteren og Wi-Fi-hotspotet kunne kommunikere --- der findes flere former for radiofrekvensformater Wi-Fi-anvendelser, kendt som a, b, g og n, og din adapter skal kunne læse ved mindst en af ​​dem. De fleste adaptere og netværk sendes i mere end et format, så det er sjældent et problem.

Alternativ trådløs forbindelse til stationære computere

Ud over at give internetadgang på denne måde kan desktops også hente flere andre typer trådløse aktiviteter . Visse telefonselskaber, som f.eks. Sprint, tilbyder en tjeneste, der giver internetadgang på deres telefonnetværk, sender og modtager data via det samme system, som de bruger til at sende stemmeinformation. Denne funktion er tilgængelig på 3G-netværk og kan gives til dit skrivebord, hvis du køber en 3G-adapter i stedet for en Wi-Fi-adapter. Du skal betale telefonfirmaet for at bruge sit 3G-netværk, men du kan derefter få adgang til internettet, uanset hvor firmaet tilbyder telefontjeneste. WiMAX er en tjeneste, der ligner Wi-Fi, men fokuserer på byområder og et langt bredere broadcast-område.

Sikkerhed og data Wi-Fi-netværk er beskyttet mod udefra adgang til lag af kryptering og adgangskoder. Din adapter sender pakker med information frem og tilbage fra Wi-Fi-netværket med den korrekte adgangskode, og netværket gør det muligt for din computer at dekryptere de datapakker, den sender. Når sikkerhedskvalifikationerne er opfyldt, kan de to enheder kommunikere effektivt og begynde at sende mange datapakker frem og tilbage, hvilket giver dig adgang til webbrowsere, e-mail og andre onlineapplikationer på dit skrivebord, ligesom en Ethernet-forbindelse ofte ville lige så hurtigt, med kun få sekunder af forskel.