Hvordan virker en trådløs kortrouter?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Den trådløse router er konfigureret

Inden en trådløs router kan bruges, skal den først initialiseres og konfigureres til brug. Konfigurationsprocessen omfatter tildeling af flere meget vigtige aspekter som den trådløse kanal, der skal bruges, navnet på det trådløse netværk, hvordan adresser skal tildeles til tilsluttede maskiner (enten ved automatisk tildeling eller via en fast nummerering) og andre vigtige netværk. Netværksadministratoren opretter typisk den trådløse router til brug, selvom de fleste hjemme routere tilbyder grafiske konfigurationsprogrammer, der gør konfigurationen hurtig og nem.

Enheder forbindes til routeren

Når enheden er konfigureret korrekt, er den klar til acceptere forbindelser fra netværksklienter som computere, iPods, håndholdte enheder og endda Wi-Fi-aktiverede mobiltelefoner. Under forbindelsesprocessen vælger enhedsbrugeren det netværksnavn, der er identificeret under routerkonfigurationen. Det er vigtigt at bemærke netværksnavnet, fordi brugere i lejligheder, townhomes eller anden struktur, hvor flere enheder er tæt sammen, kan se flere tilgængelige netværk. Når enheden bruger vælger netværket, forhandler enheden automatisk radiofrekvensen, krypteringsmetoden og andre trådløse variabler ved hjælp af en standard, der er defineret af Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE). Da definitionen af ​​standardprotokollen falder ind under afsnit 802.11 i IEEE-koden, betegnes protokollen, der bruges af trådløse kort, som blot '802.11.'

Trådløse routere Pass Data Traffic

Når enheder understøtter et trådløst kort Koblet til routeren med succes, de er klar til at overføre trafik på tværs af netværket. Data sendes fra det trådløse kort til routeren ved hjælp af radiobølger på en kanal og frekvens defineret i 802.11-protokollen. Afhængig af routerens alder, kortets alder og den anvendte version af protokollen, kan dataoverførselshastigheden være så meget som 100 megabit per sekund (100 Mbps eller kun 100 M) eller mere.