Hvordan virker et højhastigheds modem internet modem modem?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Modemer modulere og demodulere

Ligesom deres langsommere 56 kilobit per sekund (56 Kbps eller kun 56 K) fætre, modificerer internethardwares højhastighedsmodemer data til en lyd, som kan overføres på tværs af en fysisk forbindelse til Internetudbyderen. I Digital Subscriber Line (DSL) er modemets funktion bemærkelsesværdigt ligner langsommere modemer, idet højhastighedsmodemet modulerer computerdata til en lyd, der sendes over en tilsluttet telefonlinje. I stedet for at sende det i den del af lydspektret, der normalt bruges til humane stemmer, komprimerer højhastighedsmodemer dataene og sender det i de øverste dele af det hørbare frekvensområde. Kabelmodemer fungerer på samme måde, kun modulerende data til et signal, som kan krydse koaksialkabel i stedet for lydlyd.

Modemet tilsluttes computeren

For at modulere data skal modemet først få den data fra en datakilde som en computer, bærbar computer, iPod, håndholdt enhed eller Wi-Fi-aktiveret mobiltelefon. Modemet kan tilsluttes direkte til en computer ved hjælp af et kategori 5 (Cat 5) Ethernet-kabel, men det er noget mere almindeligt, at modemet først tilslutter en router via det samme Ethernet-kabel. Routeren kan betjene flere kablede og trådløse enheder med modemadgang.

Modemet opretter forbindelse til internettet

For at forbinde den enkelte computer eller et lille netværk til internettet skal modemet kommunikere med en internetudbyder. Denne kommunikation udføres normalt ved hjælp af et lokalt nærvær (POP), en enhed, der undertiden er kendt som en 'multiplexer', der kombinerer tusindvis af interneters internettrafik til et enkelt feed, som kan sendes opstrøms. Multiplexeren sender derefter dataene til en aggregator, hvor den kombineres med endnu mere trafik og sendes opstrøms over en højkapacitets datakuffe til enten en kommerciel dataomskifter, til en tilsluttet internetserver eller til Internet-backbone.