Installation af en trådløs router i Linux

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

NDISWrapper

Inden du installerer den trådløse router, skal du installere et program kaldet 'NDISWrapper.' Du kan gøre dette ved at søge efter programnavnet i 'Tilføj / fjern' -værktøjet, der findes under menuen 'Programmer'. NDISWrapper giver dig mulighed for at installere Windows Enhedsdrivere, som er nødvendige for at din computer kan interagere med din trådløse router.

Fysisk installation

Den fysiske installation af en trådløs router til en Linux-computer ændres ikke fra en Windows computer. Du skal blot sørge for, at modemet er aktivt og giver et signal, og brug derefter ethernet-kabler til at forbinde modemet til din router. Din router vil så begynde at sende det trådløse internet-signal, hvilke computere med trådløs adgang kan derefter hente. Hvis behovet opstår, kan du også have mulighed for at forbinde computere til din router via ethernetkabler.

Routerindstillinger

Det sidste trin for at installere en trådløs router i Linux er at installere din router-software og kontrollere dens indstillinger . Ved at placere routerinstallationsskiven i computerens diskdrev, installeres installationsguiden automatisk. Dette er et værktøj, der styrer dig gennem installationsprocessen. Da du har installeret NDISWrapper, vil dit Linux operativsystem kunne forstå og bruge de drivere, der er ved at blive installeret Du kan ændre bestemte indstillinger om din router fra guiden. Når du er færdig, vælg 'Fortsæt', hvorpå filerne skal installeres, og du er klar til at bruge din nye trådløse router.