Om Computer Modems

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Moder blev oprettet for at forbinde computere til telefonlinjer. Telefonlinjer bærer analoge signaler, mens computere bærer digitale signaler. Modemer sender derfor digitale data over telefonlinjer. Trådløse modemer konverterer digitale data til radiosignaler.

Opkaldsmodem

Opkald er en form for internetadgang ved hjælp af en dedikeret telefonlinje. Et modem forbinder brugeren med internetudbyderens (ISP) node ved hjælp af et stik kaldet RJ-11-kabel.

ADSL Modem

I et ADSL-opsætning er et UTP-patch-kabel tilsluttet det ADSL-modem, der forbinder til en splitter, som deler en talekanal fra en datatransmissionskanal.

Kabelmodem

Abonnenter af community access TV (CATV) kan også få adgang til internettet. Hvis din pc er tilsluttet direkte til et kabelmodem via et UTP-kabel kan du straks surfe på internettet. Ellers skal du først installere en USB-driver.

Trådløst modem

Trådløse enheder kan konfigureres til at danne et trådløst netværk ved hjælp af en trådløs router, adgangspunkt eller et alt i-en trådløs home gateway-løsning med et integreret modem, router og adgangspunkt. Et modem er en enhed, som oversætter analoge signaler til digitale signaler og omvendt. Netværksopsætning og styring indebærer planlægning af hvilket modemvalg der skal bruges. De mest almindelige modemvalg er ADSL, kabel, bredbånd og opkald.