Om trådløse routere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fordele ved at gå trådløst

En router bruges til at forbinde flere computere, så de kan dele den samme internetforbindelse. For at kunne bruge en almindelig kablet router skal brugerne tilsluttes routeren via kabel. Dette er fantastisk, hvis du har et stort skrivebord og alle kan sidde og dele arbejdsområdet. Fordi dette sjældent virker, kan du bruge en trådløs router til at sende netværksforbindelsen til et større område. Hvis en bruger har en bærbar computer, kan han flytte fra rum til rum uden at miste forbindelsen.

Sikkerhedsproblemer

En trådløs router er lettere hacket end en kablet router, fordi hackeren ikke behøver at være i sådan tæt på den aktuelle router for at oprette forbindelse. En trådløs router har ekstra sikkerhed ud over en firewall. For at oprette forbindelse til en trådløs router skal du bruge adgangskoden, som regel baseret på WEP eller WPA2-teknologi. Sørg også for at ændre standardnetværksnavn, når du oprindeligt konfigurerer din router for at gøre det sværere for potentielle hackere at gætte dit netværks navn

Trådløs teknologi

I stedet for at bruge kabler til at overføre data bruger en trådløs router radiobølger til at sende mellem tilsluttet computere. Udsendelsen er ikke kun envejs, som en tv-udsendelse. De tilsluttede enheder kan kommunikere med hinanden for at overføre filer mellem dem eller sende printkommandoer via netværket.

Delingindstillinger

Der er flere muligheder, når du konfigurerer dit netværk. Du kan dele filer mellem computere, når de er tilsluttet netværk, eller du kan slukke for fildeling uden at påvirke resten af ​​netværket. Du kan også bruge udskriftsdeling, så hvis kun en computer på netværket er tilsluttet en printer, kan alle andre computere sende filer, der skal udskrives der. Dette er en god ide, fordi printere har tendens til at være inaktiv meget af tiden. Selvfølgelig er den mest almindelige brug af en trådløs router at dele en internetforbindelse blandt flere brugere.

Offentlige hotspots

Ofte kan du finde et åbent netværk oprettet i en restaurant, bar eller lufthavn, som alle kan forbinde til. Dette er fantastisk til rejsende, studerende eller forretningsfolk væk fra kontoret. Du kan bruge din bærbare computer til at oprette forbindelse til internettet via dette netværk. Din computer skal være i stand til automatisk at oprette forbindelse til denne form for netværk, når du er inden for rækkevidde. En trådløs router er en fysisk enhed, der forbinder computere sammen i et netværk. Netværkscomputere kan dele ressourcer, som f.eks. En IP-adresse eller printere. Trådløse netværk er populære i skoler og kontorbygninger, og antallet af boliger, der bruger en trådløs router, vokser også.