Sådan installeres Ethernet-ledninger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, hvor kablet skal køres. Ethernet-kabel kan forbindes til individuelle rum for at få forbindelse til internettet. En stikkontakt skal muligvis tilføjes, afhængigt af hvordan kablet skal ledes ind i rummet.

2.

Brug en standard elektrisk kasse som stikkontakt til ethernet-kablet . En el-boks er ikke mere end en metal- eller plastkasse, der indeholder kablet, der er dækket af en frontplade-stik. En elektrisk kasse kan installeres i en ufærdig væg såvel som en færdig væg.

3.

Kør kablet fra hvert stikkontakt eller rum til en central placering som f.eks. En kælder. Ethernet-ledninger kan installeres under gulvet, på et loft i en kælder samt gennem et gulv. Hver af de ethernetforbindelser, der skal bruges, skal tilsluttes til et nav af en eller anden art.

4.

Brug en router og tilslut hvert enkelt ethernet-kabel. En router bruges til at forbinde mere end en enhed til et netværk eller en internetforbindelse. Dette gør det muligt for mere end én computer at dele den samme internetadresse, der bruges af DSL- eller kabelmodemet.

5.

Mærk hvert kabel, der går til en bestemt stikkontakt i hvert rum. Brug et stykke maskeringsbånd til at angive hvilket rum kablet er tilsluttet. Dette vil gøre fejlfinding til problemer, der opstår meget lettere.

6.

Slut routeren til et DSL- eller kabelmodem. Når alle ledninger og forbindelser er lavet, skal du tilslutte routeren til den type modem, der bruges.

Tips og advarsler

  • En central placering gør det lettere at forbinde alle kabler til routeren.
  • Ethernet-kabel bruges til at forbinde computere til et netværk samt at give adgang til internettet fra et DSL- eller kabelmodem. Ethernet-ledninger er processen med at tilføje kabel i et hjem eller en bygning for at oprette et netværk eller oprette forbindelse til internettet. Installation af ethernet-ledninger svarer til ledning af en telefon eller kabelledning, fordi kablet går til en eller flere udgange i et rum.