Sådan konfigureres blæksprutteproxyserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installationsinstruktionerne afhænger af operativsystemet. For de populære Red Hat-baserede Linux-distributioner er kommandoen for at installere 'yum installere blæksprutte'.

2.

Tilføj IP-subnet til blækpatronens adgangskode ved at redigere /etc/squid/squid.conf. For eksempel at inkludere 192.168.1.0-undernet som en del af acl-listen 'mynetwork', er kommandoen inde i squid.conf 'acl mynetwork src 192.168.1.0/255.255.255.0'.

3. Tillad acl-listen, der skal bruges af blæksprutte-proxyserveren. Kommandoen til at tillade acl-listen 'myaccess' til at bruge blæksprutteproxyserveren er 'http\_access allow mynetwork' .

4.

Definer den port, der skal bruges af blæksprutte. Standardporten er 3128. For at ændre standardporten til 2999 er kommandoen 'http\_port 2999'.

5.

Start blæksprutte. Kommandoen for at starte blæksprutter er '/etc/rc.d/init.d/squid start'.

6.

Test blækpatron ved at konfigurere en webbrowser til at bruge blæksprutteproxyserveren. Hvis det ikke virker, skal du sørge for, at browseren har den korrekte port og IP-adresse for blæksprutteproxyserveren.

h4> Tips og advarsler

  • Aktivér ikke adgang til alle. Ellers vil skruppelløse hackere bruge blæksprutte-proxyserveren til at skjule deres aktiviteter og bruge deres båndbredde.
  • Blæksprutteproxyserveren er meget nem at installere og konfigurere. Alle blæksprutte skal køre er intervallet af IP-adresser, der må bruge proxyserveren og den port, som blæksprutte-proxyserveren lytter til. Derefter kan browsere, der har tilladelse til at bruge blæksprutteproxyserveren, være i stand til at surfe på internettet via blæksprutteproxyserveren.