Sådan opbygger du en netværksinfrastruktur

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut ethvert Ethernet-kabel til en computers LAN-kortport, med den anden ende forbundet til en af ​​routernes nummererede porte. En router har typisk fire porte og en WAN-port, der har adgang til internettet. Kabelenderne skal se ud som ovenstående billede. Kablerne kan kun være få meter lange, eller kan løbe gennem et hus eller en bygning. Computere kan placeres hvor som helst inden for rammerne af Ethernet-teknologien, som er ca. 350 fod.

2.

Tænd hver computer en ad gangen, når hardwaren er tilsluttet. Routeren, der også drives, har et forbindelseslys til hver maskine, og de skal alle være tændt, når maskinen er tændt og tilsluttet. Operativsystemerne varierer, men i en Windows-maskine er indstillingerne for at kontrollere forbindelsen i Kontrolpanel og derefter Netværksindstillinger. Den automatiske IP-adresse skal være '192.168.0.11' med de to første tal, indstillet til 192 og 168. Hvis antallet synlige er 163 eller noget andet, kan der være et Ethernet-kabelforbindelsesproblem eller et problem med lokalnetværkskortet. < /p>

3.

Sæt computere til at tale med hinanden, når computeren er tændt og forbundet til routeren. I netværksindstillingerne skal du højreklikke på ikonet 'Local Area Network' og vælge 'Egenskaber'. Der bør være en liste over protokoller i dette nye vindue. Dobbeltklik på 'TCP / IP-protokol' vil medbringe et nyt vindue.

4.

Forbered hver maskine separat ved at klikke på 'Start' og derefter 'Kør, 'og i tekstfeltet skriv' kommando 'og klik derefter på' OK '. Der vises et sort vindue. Indtast 'ipconfig / all' i prompt i dette vindue og tryk 'Enter'. En liste over aktive netværkskort og deres indstillinger vises. Sørg for, at IP-adressen til lokal forbindelse er sat til 192.168. *. *, Hvor stjernerne er lokale tal, som skal være ens på alle maskiner. En maskine vil have en IP som '192.168.1.3', mens den næste ville være '192.168.1.4' og så videre. Hvis nogen af ​​maskinerne har fejlbehæftet IP'er, skal du derefter foretage fejlfinding af Ethernet-kablet eller netværkskortet til den pågældende maskine.

5.

Kontroller computerens netværksnavn ved at køre 'Network Setup Wizard' fra kontrolpanelet. De øvrige indstillinger bør ikke påvirkes. Det vil ikke give detaljerne i denne vejledning, men det er en nem og effektiv måde at 'navngive' computere på LAN. Nu hvor alle maskiner er i samme IP-adresseområde, skal du dele mapper, så der er data, der skal overføres .Du skal bare dele enhver mappe ved at højreklikke på den og derefter vælge 'Deling og sikkerhed'. Når der er delt filer, vil den være tilgængelig for enhver maskine på netværket.

Tips og advarsler < / h4>

  • Hvis du selv krimper Ethernet-kablerne, skal du bruge en elektronisk kabel tester til at sikre gode krympninger. Hvis alle maskiner ikke tilsluttes, og kablerne er gode, skal du kontrollere routerens indstillinger for problemer. router, der mangler intern software kaldes et 'hub', men de to er næsten udskiftelige. Det er ligegyldigt, hvilken af ​​de nummererede porte der bruges på routeren, de vil alle have de samme forbindelsesegenskaber.
  • Oprettelse af et netværk fra bunden er afhængig af flere faktorer: antal computere, efterspørgsel på ressourcer, sikkerhed og omkostninger. Fra enkle 'router' -net til meget store systemer, der servicerer flere kommercielle bygninger, er der mange måder at dele data på. Et netværk kan fremstilles til fire maskiner, der involverer en router og flere netværkskabler.

    Routeren vil oversætte netværkstrafik til alle maskiner og give hver computer en IP-adresse til kommunikation. Denne router kan konfigureres manuelt (software inden for routeren normalt tilgængelig med en hjemmeside), eller som standard vil de fleste routere automatisk 'uddele' IP-adresser. Hver routerport kan rumme et Ethernet-stik, der ligner en telefonstik, med en klar plastik-stik.