Sådan opretter du en trådløs router som en repeater

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent og installer den nyeste version af DD-WRT til din computer. Åbn programmet, som fører dig til dets 'Kontrolpanel.'

2.

Gå til fanen 'Opsætning' i Kontrolpanel, og klik derefter på ' Grundlæggende opsætning 'under fanen i den. Indtast en IP-adresse i feltet 'Lokal IP-adresse' i afsnittet 'Netværksopsætning'. 192.168.1.1. og 192.168.69.1. er adresseeksempler, men adressen skal være forskellig fra din router. Klik på 'Anvend' for at gemme ændringerne.

3.

Peg din browser til den IP-adresse, du oprettede. Gå til fanen 'Sikkerhed' i DD-WRT Kontrolpanel og vælg 'Firewall' -panelet. Fjern markeringen af ​​alle felterne i denne underfane, og vælg 'Deaktiver' i afsnittet 'Firewall Protection', og gem derefter ændringerne med 'Apply' -knappen.

4.

Skift til fanen 'Trådløs' og 'Grundlæggende indstillinger' under fanen. Vælg 'Repeater' i rullemenuen 'Trådløs tilstand', indtast dit navn på det trådløse netværk (router) i feltet 'Trådløst netværk' og vælg 'Bridged' under 'Network Configuration.' Gem indstillingerne, så sektionen 'Virtuelle grænseflader' vises.

5.

Klik på knappen 'DD' i afsnittet 'Virtuelle grænseflader'. Vælg og indtast et navn i feltet 'Ny trådløst netværk'. Indstil AP isolationen til 'Disabled' og Network Configuration til 'Bridged' og gem indstillingerne.

Du kan udvide dit computers netværk til stor grad ved at gøre din router til en repeater, som gentager det stærkeste trådløse signal, der er tilgængeligt for at give dit netværk det længste tilgængelige interval. DD-WRT, et download-kompatibelt firmwareprogram, kan gøre dette.