Sådan oprettes et netværksdomæne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opsæt dit domæne

1.

Vælg et ønskeligt navn for dit domæne baseret på formålet med dine websider. Topdomæne-registreringsdatabasen i USA er Netværksløsninger. På webstedet Network Solutions eller webstedet for en anden domæneregistreringstjeneste, søg efter tilgængelige domænenavne.

2.

Erhverv det ønskede domænenavn (enten gratis eller mod betaling) fra den nuværende ejer af domænenavnet.

3.

Registrér domænenavnet med domæneregistreringstjenesten eller registraren.

4.

Hvis du ikke har en webserver, skal du få en gratis eller betalt web-hosting-tjeneste online. Der er tusindvis af udbydere at vælge fra. Web-hosting-tjenesten giver en internetprotokol (IP) -adresse til den server, der er vært for dit webdomæne.

5.

Informér den registrar, der registrerede dit domænenavn på den nye IP-adressen til din server eller værtswebserveren.

6.

Nu er dit domænenavn og serverinformation registreret sammen. Når du indtaster internetadressen på dit netværksdomæne i en browser, kommunikerer din computer med klientserveren. Til gengæld sender klientens server dine websider via internettet, så din computer kan vises i webbrowseren.

Tips og advarsler

  • Hvis du har ekstra midler, overveje at erhverve lignende domænenavne (med forskellige afslutninger) og rette alle besøgende til disse domæner til hovedwebstedet.
  • Microsoft Internet Explorer definerer et domæne som 'en samling af computere på et netværk, der deler en fælles database og sikkerhedspolitik. Et domæne administreres som en enhed med fælles regler og procedurer, og hvert domæne har et unikt navn.' Når du har oprettet dit netværk, kan du følge enkle trin for at starte dit netværk på internettet. Du skal bruge en lille sum penge til at investere foran for domænenavnsregistrering samt penge til web hosting (medmindre du vælger gratis hosting). Dine trin vil omfatte: At få et domænenavn, registrere navnet med det centrale registreringsdatabase og lade registraren vide, hvilken server der skal knyttes til dit domænenavn.