Sådan repareres MTU'en på en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start DrTCP, og vælg den korrekte netværksadapter fra rullemenuen 'Adapterindstillinger' nederst i programmet. Adapteren du vælger, bør være den fysisk forbundet til dit modem eller router til internetadgang via et ethernet-kabel. Du kan finde korrekt adapternavn på adapteren ved at gå til Windows-kontrolpanelet og klikke på 'Netværkssteder' for at se, hvilken adapter der håndterer din internetforbindelse.

2.

Indtast en numerisk værdi mellem 1400 og 1500 i tekstboksen mærket 'MTU'. Denne numeriske værdi overføres til hver ekstern server, som du anmoder om data fra, der skal bruges som en fælles størrelse af data, der skal sendes med hver pakke data, der sendes til din computer. Det anbefales at du starter ved 1500 og bevæger dig ned i trin på 10 indtil et tilfredsstillende resultat er fundet. Normalt er MTU-problemer ikke et resultat af din hardware eller den eksterne server. Problemet er næsten altid ISP-hardware, der ikke understøtter rammer så store, som du og den eksterne server har aftalt at sende. Hvis du sænker din MTU-værdi i trin, kan du finde den største størrelse, uden at pakkerne er faldet på grund af at være for store.

3.

Klik på 'Gem' og afslut programmet ved at klikke 'Afslut' eller klik på knappen 'X' i øverste højre hjørne af Windows-formularen.

4.

Genstart din computer for ændringerne træder i kraft, og kontroller for at se om den ændrede MTU har øget systemnetværksydelsen. Denne proces med forsøg og fejl kan kræve flere forsøg på at finde en indstilling, som er optimal afhængigt af din specifikke netværkskonfiguration. Hvis du ikke kan finde en MTU-indstilling, der virker et hurtigt opkald til din internetudbyder for at spørge, hvad deres anbefalede MTU-indstilling skal løse ting.

Tips og advarsler

< li> Almindeligt anvendte MTU-værdier for ethernet er 1496, 1450 og 1400.
  • Indstilling af din MTU uden for værdien 1400 til 1500 kan forringe netværksydelsen alvorligt, da stort set ingen fjernbetjeninger vil acceptere at kommunikere i en størrelse under 1400 og ethernet kan ikke sende pakker over 1500 i størrelse.
  • En computers MTU eller maksimal transmissionsenhed er et mål for mængden af ​​data, som kan sendes over en bestemt netværksprotokol på én gang. Da de forskellige netværksprotokoller på din computer alle skal kommunikere med hinanden, er MTU'en i dit system kan have skadelige virkninger, hvis det ikke er korrekt angivet. Den MTU, der oftest refereres til, når man taler om pc'er, er TCPIP MTU. Dette er MTU-værdien, der bruges til al internetkommunikation på din computer.