Sådan tilføjes flere internetudbydernumre til en opkaldsliste

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' -menuen og gå til 'Kontrolpanel.'

2.

Vælg 'Netværk og internetforbindelser , og vælg derefter muligheden for at oprette eller ændre forbindelsen fra opgavemenuen.

3.

Klik på 'Tilføj', når vinduet Internetindstillinger vises.

4.

Vælg den første indstilling, når vinduet 'Ny forbindelsesguide' åbnes, og klik på 'Næste'.

5.

Type i nummeret af den internetudbyder, du vil tilføje til din opkaldsliste. Klik på 'Næste', og giv derefter et navn til din opkaldsforbindelse. Vælg 'Afslut'.

6.

Se på vinduet 'Dial-up connection settings', der vises. Sørg for, at der ikke er nogen kasse tjekket i det første afsnit af 'Automatisk konfiguration'. Dette sikrer, at du altid kan manuelt vælge hvilket opkaldsnummer du ønsker at oprette forbindelse til.

7.

Udfyld oplysningerne i bunden 'Opkaldsindstillinger 'boks af vinduet. De oplysninger, du skal udfylde, er brugernavnet og adgangskoden, som din internetudbyder har leveret til din konto. (Hvis du ikke er sikker på disse oplysninger, skal du kontakte din internetudbyder.) Den sidste rubrik, der skal udfyldes, er 'Domæne'. Nogle ISP-udbydere kræver disse oplysninger, mens andre ikke gør det. Kontakt din internetudbyder for at se, om det er nødvendigt. Vælg 'OK'.

Vælg de indstillinger, du vil have for den opkaldsforbindelse, du lige har indtastet, og vælg derefter 'OK', og du er klar til at Prøv din forbindelse.

Tips og advarsler

  • Du kan genvej til vinduet 'Forbindelser' ved at klikke på fanen 'Værktøjer' på en hvilken som helst åben internetbrowser vindue. Når dette åbnes, skal du vælge fanen 'Forbindelser' og derefter fortsætte med trin 3 til 8.
  • Kontakt din ISP's tekniske support for opkaldsproblemer. Hvis du har indtastet nogle numre forkert, forhindrer du at forbinde.
  • Hvis du har en computer eller en bærbar computer, der bevæger sig rundt med dig, skal du muligvis oprette forbindelse til forskellige tjenesteudbydere på et eller andet tidspunkt. Uanset om du bevæger dig mellem forskellige internetudbydere (ISP'er), eller du bruger den samme udbyder, men har forskellige tal for forskellige steder, behøver du ikke at fjerne de gamle ISP-numre. I stedet skal du blot tilføje det nye internetudbydernummer til din opkaldsliste, og når du tilslutter, kan du vælge det nummer, du ønsker at ringe op gennem.