Typer af netværkshardware

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Metode

Netværk kan konfigureres som trådløst, kablet eller hybrid. Hybride netværk bruger trådløs radiotransmission og Cat5-kabler til overførsel af data.

Routere

De fleste netværk bruger en router, som er et centralt stykke hardware, der styrer trafik på netværket og ruter det til den relevante computer. Ad hoc-netværk (peer-to-peer) bruger ikke routere.

Netværksinterfacekort

Computeren skal have et netværkskort eller NIC til at oprette forbindelse til netværket. NIC'en er ansvarlig for at sende data fra computeren til resten af ​​netværket.

Range Extenders

Trådløse netværk kræver ofte en rækkevidde for at øge transmissionsområdet for en trådløs router.

Modem

At dele højhastighedstog Internetforbindelse, en router skal være tilsluttet et modem. Modemet leveres normalt af internetudbyderen, men kan købes med anden netværkshardware. Computernetværk tillader flere computere at kommunikere med hinanden, dele filer og bruge en fælles internetforbindelse. Netværk er almindeligt i virksomheder - hvor et fælles sæt af filer skal opretholdes - og er populære i hjem med højhastigheds-internetforbindelser. For at fungere korrekt har netværk brug for mange forskellige hardwarestykker.