Definition af en webadresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Computerbruger

En bruger husker webadressen som et domænenavn på et websted. Webstedet skal oprette en standardwebadresse for alle browsere, der kun refererer til hjemmesiden efter domænenavn.

URL

Når domænenavnet på hjemmesiden er indtastet i en browser, hentes det information fra hjemmesiden for dets standardside . Når et link på websiden er klikket, har browseren yderligere oplysninger i URL'en for at danne en webadresse, som indeholder den specifikke placering på hjemmesiden, hvor informationen er anmodet om.

IP-adresse

Computer- og netværksudstyr Brug numeriske IP-adresser udelukkende til at kommunikere med hinanden. Domænenavne bruges af folk til at gøre websites på internettet lettere at huske.

DNS

Domenenavne oversættes til numeriske IP-adresser og omvendt via en tjeneste kaldet DNS (Domain Name Service). Alle computere har brug for DNS, der kører for at kommunikere på internettet.

Betydning

Når nogen nævner webadresse, er alt, hvad han vil, domænenavnet på hjemmesiden. Webbrowseren og computeren ser dog webadressen som noget mere, dog relateret til det oprindelige domænenavn. I sidste ende er alt det, der normalt er brug for til webadressen, domænenavnet på hjemmesiden. En webadresse betyder forskellige ting afhængigt af sammenhængen. For den gennemsnitlige computerbruger er en webadresse bare domænenavnet på et websted. For en webbrowser har den brug for mere information end blot domænenavnet for at danne hele webadressen (Universal Resource Locator), som er brugt til at hente specifikke oplysninger fra en hjemmeside. For computere og netværksudstyr på internettet bruger de ikke domænenavne overhovedet, men brug numeriske IP-adresser i stedet.