Hvad er POP3 og HTTP-servere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

POP3

E-mail-klienter bruger POP3 til at hente e-mails fra en POP3-server. POP3 tillader e-mail-software at læse, slette og sende e-mails fra en POP3-server. POP2 og POP1 er forældede versioner af POP3.

HTTP

Webbrowsere bruger HTTP til at sende og modtage data fra websteder, der kører en HTTP-webserver.

Betydning

Både HTTP og POP3 anvendes i vid udstrækning og støttet i deres egen verden. HTTP bruges udelukkende af webservere til at kommunikere med webbrowsere. POP3 er den mest understøttede protokol via e-mail-servere.

Relaterede protokoller

De fleste websites indeholder normalt også HTTPS, som bruges til at kryptere private data. Ikke alle POP3-e-mail-servere understøtter den nyere IMAP-protokol, selvom næsten alle e-mail-klienter understøtter IMAP.

Akronymer

HTTP står for HyperText Transfer Protocol. POP3 står for Post Office Protocol 3. POP3 og HTTP er protokoller, der bruges til at sende og hente data på internettet. E-mail-clientsoftware bruger POP3 til at hente e-mail fra servere, der kører POP3. Webbrowsere bruger HTTP til at hente og sende data fra websteder, der kører HTTP. Selvom POP3-servere og HTTP-servere gør forskellige ting, tillader de begge klientsoftwaren at hente data fra servere på internettet.