Hvad er afstanden til en Wi-Fi-modtag antenne?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ældre vs Nyere udstyr

Trådløse netværk antenner er forbedret siden deres generelle brug begyndte i 1990'erne. Ældre udstyr, som f.eks. 802.11b netværkskort, må kun få et brugbart signal op til 300 meter væk fra routeren eller adgangspunktet. Nyere hardware (802.11g eller n) kan gå så langt som 2.000 fod, forudsat at antennerne for både adgangspunktet og modtagerkortet er i direkte synsvinkel af hinanden.

Antennehøjde

A radiosignal, som omfatter Wi-Fi, kan sendes til et større område, hvis antennen er placeret højt over jorden. Jo højere antennen er, desto længere kan signalet formere sig. For både senderen og modtagerantennerne giver højden et langt længere interval.

Støjforhold

Som med enhver netværkshardware er nedbrydning af de sendte og modtagne data i forhold til mængden af ​​støj i transmissionen. Støj til Wi-Fi-udstyr er udtrykt som 'dB' eller decibel. Jo højere dette tal er, desto bedre, da dette er niveauet af 'datastøj', som kan overføres, samtidig med at der opretholdes kohærens. Normalt er de fleste modtagerkort bedømt til 2dB, omnidirektionel. For virkelig at få imponerende rækkevidde, kan en retningsantenne med en dB højere end 9 direkte tilsluttes jacken på de fleste PCI Wi-Fi-kort med en 'Reverse SMA' -stik. Hvis du ved, hvor adgangspunktet er placeret, kan du pege en retningsant antenne til det for forbedret rækkevidde. Omnidirektive antenner vil have et naturligt kortere interval, da signalmønsteret går ud i alle retninger; retningsenheder fokuserer på radiosignalet.

Obstruktioner

Sigtlinjen er vigtig for et stærkt Wi-Fi-signal. Hvis adgangspunktet er placeret i et indvendigt rum, kan bygningens struktur reducere signalstyrken alvorligt. Ubegrænset vejr, store køretøjer, træer eller dårligt placeret udstyr kan reducere området med så meget som 90 procent. Hvis både adgangspunktet og modtageren kan 'se' hinanden uden hindring, vil de få maksimal hastighed og rækkevidde.

Legacy Bandwidth

Som nyere udstyr kommer til markedet, skal det være 'bagudkompatibelt 'med ældre protokoller. 802.11 har tre sådanne varianter, mærket 'A', 'B', 'G' og 'N.' B var den første til brug for husholdningsbrug og har en maksimal hastighed på 11 Mbps. G kan gå så højt som 54 Mbps, men det kræver et stærkt signal til at gøre det. For at få maksimal hastighed ud af antennerne og placeringen er nyere protokoller bedre. Udvalget af Wi-Fi-netværk antenner kan forbedres med et par enkle tips. Trådløst netværk bruger de samme grundlæggende principper som FM-radio, der bruger et radiosignal til at overføre oplysninger. Wi-Fi-signalets rækkevidde kan øges dramatisk på samme måde som FM.