Hvor kom internettet fra?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ideen

Den oprindelige ide bag det, der blev internettet, var at forbinde forskere fra entreprenører og universiteter til deres militære modparter. Det oprindelige projekt for at skabe det startede i 1969.

ARPANet

En forgænger af internettet var ARPANet, skabt af U.S. Department of Defense. ARPANet er kort for Advanced Research Projects Administration Network.

MILNet

MILNet var den militære version af ARPANet. Dette blev oprettet, fordi så mange universiteter ønskede at logge på ARPANet, de overvældede systemet.

Den egentlige begyndelse

De første computere til oprettelse af et arbejdsnetværk var baseret i Californien og Utah og holdt de to netværk ARPA og MIL forbundet.

NSFNet

ARPANet blev erstattet af et større sofistikeret netværk kaldet NSFNet fra National Science Foundation. NSFNet blev overtaget af kommercielle interesser og fortsat ekspansion.

Dagens internet

Det moderne brugervenlige internet blev oprettet af virksomheder som IBM og AT og T. America Online (AOL), Gnet og Prodigy var de første udbydere at bringe internettet til hver computer. I dag er internettet et stort globalt netværk, der kan nås af alle med en forbindelse og en computer. I 1960'erne var det ikke engang tænkt muligt, da forgængerne på internettet først begyndte. Internettet blev ikke startet af kommercielle udbydere, som mange måske tror. Den oprindelige brug af internettet var for forskere og kom ud af et behov for at kommunikere effektivt.