Hvordan fungerer Wi-Fi Wireless Internet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

'Wi-Fi'

Udtrykket 'Wi-Fi' er blevet synonymt med 'trådløst internet' og er en teknologi, der muliggør en enhed som f.eks. en hjemmecomputer, bærbar computer og endda nogle MP3-afspillere til Trådløs forbindelse til internettet. Den grundlæggende opsætning er grundlæggende enkel - en kilde, som normalt er et modem, der er tilsluttet en trådløs router, sender et netværkssignal inden for et bestemt område. Dette signal gør det muligt for alle enheder med et trådløst kort at oprette forbindelse til netværket. Enhedens trådløse kort konverterer signalet til data, der kan bruges af selve enheden.

Område

Trådløse internetnetværk, der er oprettet til privat brug, har et begrænset interval i forhold til dem, der er oprettet til kommerciel brug En trådløs router, der købes til hjemmet, kan sende et signal på omkring 110 fod.Dette betyder at du kan tage din bærbare eller trådløse enhed op til 110 meter væk fra routeren og stadig hente det trådløse internet-signal. universitetscampuser eller store byer kan have et signalområde på op til flere miles.

Sikkerhed

Standardopstillingen af ​​et trådløst netværk er usikret, hvilket betyder, at alle med en trådløs enhed kan få adgang til netværket. Det betyder, at de kan Du kan også få adgang til alle data, der sendes via netværket, herunder personlige og private oplysninger og filer. Et trådløst netværk kan konfigureres til at blive krypteret, hvilket betyder at nogen vil have brug for et kodeord for at få adgang, men det gøres ikke automatisk. Låsning af et netværk foretages via indstillingerne på den trådløse router.