Hvordan virker en Wireless Range Extender?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er en Wireless Range Extender?

Trådløse rækkeviddere er hjemme-netværksenheder for at skabe et større område for netværks signal. Trådløse routere kan kun sende deres signal en begrænset afstand. Afstanden er mulig afhænger af mange miljømæssige faktorer, herunder hjemmekonstruktion, anden trådløs teknologi og atmosfære. Ved at bruge en trådløst udvidelsesforlænger kan du overvinde din router's mangler og overføre til områder i dit hjem, der tidligere ikke havde noget signal.

Rating

Område Extenders er klassificeret på 802.11 skalaen, som bruger en bogstavbetegnelse til at markere hastighed, afstand og effektivitet. Bogstavkvaliteten kan udtrykkes på to måder. For eksempel kan en G-rated enhed mærkes som 802.11G eller Wireless-G. Vurdering af din router bestemmer, hvilken rækkevidde du skal købe. Udvidelsesintervallet skal svare til den højeste tilladte tilladelse fra routeren.

Udvidelse af området

Ligesom andre trådløse teknologier bruger radiofrekvensforlængere radiofrekvenser til at transmittere data. Din trådløse router overfører data til en netværksforbundet enhed, som f.eks. En bærbar eller netværkspræget printer, over radiosignaler. Disse signaler har en maksimal afstand, de kan rejse, og hvis enheden er langt fra routeren, må den aldrig nå frem til enheden. Trådløse rækkeviddere sidder mellem routeren og enheden for at fange signalerne. De indfangede signaler forstærkes og videresendes til netværket. Denne proces muliggør et større netværksområde uden fysiske ledninger.

Langere responstid

Fordi signalerne, der når dem, er meget svagere, har enheder, som er afhængige af en trådløse rækkevidde, en længere responstid. Deres netværkshastighed er meget lavere, hvilket reducerer ydeevnen og netværksforsinkelsen. Når du bruger en extender, skal du afveje fordelene ved trådløs kommunikation mod ulempen ved en langsommere responstid. Visse applikationer, som dem, der er afhængige af hurtige hastigheder, skal være fysisk forbundet til netværket via Ethernet-kabler. Hvis afstanden fra routeren til den fjerneste enhed er for stor, vil en rækkevidde ikke give nogen fordel.