Hvordan virker et kablet modem?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Modemmoduler

For at opnå dets formål --- at kommunikere med andre computere over en standard, tilsluttet telefonlinje --- skal et modem kunne interface både med en computerprocessors digitale data og de hørbare signaler, der skal sendes over telefonlinjen. For at udfylde denne rolle bruger modemer en indbygget processor, som nogle gange understøttes af computerens hovedprocessor, til at 'modulere' de digitale data i lyd, som kan sendes over en standard telefonlinje. Ved at modulere dataene konverterer modemet digital information, lagret som en serie af dem og nuler kendt som binær kode, til hørbare toner; en bestemt tone repræsenterer en '1' og en anden bestemt tone repræsenterer en '0' dataværdi.

Et kablet modem er tilsluttet telefonnetværket

For at kommunikere med en anden computer eller vært bruger kablede modemmer en tilsluttet telefonlinje for at få adgang til fjernmaskinen via det offentlige telefonnet (PSTN). Modemer bruger et standard kommandosæt --- indledt i 1980'erne af Hayes Corporation, og dermed kendt som 'Hayes Command Set' --- for at tage telefonlinjer fra krog, send de nødvendige dual tone multifrequency (DTMF) lyde nødvendig for at ringe til et telefonnummer og tilslutte en ekstern maskine, der kan svare på telefonen.

Modem demodulerer

Når fjernmodemet besvarer det indgående opkald, sender det et lydsignal kendt som en linje accept tone, eller LAT at angive til den, der ringer op, at den har nået en computer. De to modemer udveksler derefter grundlæggende information (i en proces kendt som et 'håndtryk') som f.eks. Komprimeringsmetoden i brug, fejlkonkurrenceevner og dataoverførselshastighed, og derefter begynde at overføre oplysninger fra maskine til maskine. Når denne proces er færdig, udveksler de to modemer modulerede data. For at være nyttigt må modemet demodulere de indgående lyde i binære data, som computeren kan læse. Ligesom moduleringsprocessen udføres denne konvertering af modemets indbyggede processor eller på nogle maskiner assisteres computerens hovedprocessor.