Hvordan virker et trådløst ADSL-modem?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Teknologi grundlag

ADSL er en type DSL, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet ved hjælp af dine faste telefonlinjer. DSL-signalet udsendes ved hjælp af frekvenser til et centralt kontor (CO), som derefter sender signalet tilbage til brugeren. Disse signaler transmitteres over de normale stemmesignaler, der anvendes til telefontjeneste. En af de unikke egenskaber ved ADSL er, at en splitter kan bruges til at tillade internet- og telefonsamtaler på samme tid. Det trådløse ADSL-modem letter disse forbindelser og sender signalet fra din computer og sender det. Modemet modtager også signalet og gør det, så din computer kan afkode informationen.

Fordele ved at bruge ADSL-modem

ADSL er forskellig fra DSL, da den indeholder meget hurtigere download- og uploadhastigheder og giver også mulighed for flere forbindelser til signalet. ADSL tillader også, at en DSL-router anvendes. ADSL er bredt tilgængelig i byområder / forstæder, og er meget billigere end kabel, samtidig med at der opnås sammenlignelige upload / downloadhastigheder. Det trådløse modem hjælper med at lette disse hurtige hastigheder, og det faktum, at det er trådløst, har ingen effekt på hastighed eller effektivitet.

Ulemper ved at bruge ADSL-modem

Den største ulempe ved ADSL er, at hvis du ikke er inden for otte - Til 10-mile radius af det centrale kontor (CO), vil du ikke kunne bruge at modtage et ADSL-signal, hvilket ville gøre dit ADSL-modem ubrugeligt. Fordi ADSL får det hastighed fra at sende højfrekvenser til CO, hvis du er for langt væk, vil din tilslutningshastighed nedbrydes lavere end almindelig DSL. Dette er især besværligt, hvis du bor i landdistrikterne, da en ADSL-forbindelse vil være umulig, hvis der ikke er nogen CO i nærheden af ​​dig.