Hvordan virker instant messaging?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Klienten

Internettet letter chatfunktionen. Væsentligt at kommunikere med andre på internettet (i realtid, ikke elektronisk post), har du brug for en klient, der erkender, at begge parter er online og forsøger at kommunikere. America Online, en af ​​de første til at bruge denne teknologi, begyndte at bruge et program kaldet ICQ fra firmaet Mirabilis. Denne teknologi etablerer denne klient i din computer (via et softwareprogram), der kommunikerer med din webserver (hvordan du får internetadgang), når du er online.

Specifikke

Du skal først have den korrekte ICQ-software installeret på din computer, som normalt er en del af en standard softwarepakke. Når du først har etableret klienten, styres du gennem en adgangskodebeskyttet logonproces (enten via AIM eller Gmail) og derefter tilsluttet serveren. Kunden etablerer derefter din placering (IP-adresse) med serveren for at lette samtale med andre Serveren genkender også tidligere oplysninger, der er gemt på din placering - kontakter og navne - og opretter en liste (venneliste).

Samtale med andre

Klienten på din computer arbejder sammen med din server for at etablere andre partier på din 'venneliste', der også er forbundet til serveren. Normalt vil din klient advarer dig til disse mennesker ved at markere dem som online gennem en bestemt proprietær metode eller farvekodede system. Når du snakker med nogen, kender serveren IP adresse på både dig og den anden part og kan sende beskeden chats direkte til deres computer og ikke til et almindeligt lager chatrum.