Hvordan virker trådløs internetadgang?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er trådløs internetadgang?

Med trådløs internetadgang kan du surfe på internettet uden at have forbindelse via kabler. Du tilslutter ved hjælp af et trådløst kort, der kan installeres på din computer. Du kan købe et USB-trådløst kort, der ville forbinde til din computer via USB-porten. Et USB-kort er nemt at installere, da det bare stikker i computeren. En trådløs forbindelse er mere populær og mindre tidskrævende at installere end en kablet forbindelse. Nogle mobiltelefoner og PDA'er er også udstyret med trådløs kapacitet, der giver dig mulighed for at surfe på internettet. Trådløs giver dig mulighed for at være tilsluttet og evnen til at arbejde, mens du er på farten.

Hvad kræves der for en trådløs forbindelse?

Hvis du har en trådløs forbindelse til hjemmet, skal du have en computer, der er oprettet som hovedcomputeren. Du kan også oprette et netværk af mere end en computer. Hvis du vælger at oprette en forbindelse til mere end en computer, så de kan oprette forbindelse til den trådløse adgang, skal computerne have netværkskort installeret. Disse kort giver dem mulighed for at kommunikere med hinanden. Nogle forbindelser kan også konfigureres ved hjælp af en trådløs router, der ville give yderligere sikkerhed til dit netværk. Dette vil forhindre hackere i at angribe din computer, mens du surfer på internettet. En router giver dig mulighed for at forbinde flere computere til at bruge en internetforbindelse. Mange internetudbydere giver routerne til minimal eller ingen omkostninger for brugeren, når du køber internettet via dem.

Hvordan oprettes en trådløs forbindelse?

For at konfigurere din forbindelse skal du installere software, der fulgte med dit trådløse kort, for at konfigurere indstillingerne. Når softwaren er installeret, er det næste trin at indsætte det trådløse kort, du bruger til din computer. Hvis du deler din forbindelse, kan du vælge at gøre din forbindelse offentlig. Ved at gøre dette skal du også deaktivere trådløs sikkerhed på dit netværk. Hvis du vælger at gøre dette, kan alle inden for dit område få adgang til dit signal og oprette forbindelse til internettet ved hjælp af din forbindelse. For at forhindre offentlig adgang skal du aktivere trådløs sikkerhed og oprette et loginnavn og kodeord. Når du har installeret din trådløse kortsoftware, kan du oprette forbindelse med dit kort.

Hvordan opnås trådløs adgang?

Hvis din forbindelse er trådløs, bruger du en enhed, der har en transceiver, der modtager signalet og relæer det til din pc. Hvis du bruger en trådløs router til at sende disse signaler, skal du konfigurere routeren til at oprette forbindelse til din pc. Routeren ville sende signaler til din pc via Ethernet-kortet installeret inde i din pc. Ethernet-kortet gør det muligt for enhederne at kommunikere med hinanden trådløst, så der ikke er behov for en hardwarekabelforbindelse. Nogle mobiltelefoner tilbyder også brugere en trådløs forbindelse. Din tjenesteudbyder har udsendt tårne, som overfører og modtager de trådløse signaler. bruger disse tårne ​​til at oprette forbindelse til internettet trådløst.