Sådan fejlfindes tilknyttede computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Se først den fysiske forbindelse. Hvis du er på et kablet netværk, skal du kontrollere Ethernet-forbindelsen på hver computer. Sørg for, at den er korrekt tilsluttet maskinen og ind i væggen. For ledninger eller trådløse netværk skal du kontrollere, at routeren eller huben er tilsluttet, og de korrekte lys er tændt.

2.

Tænd modemet og routeren. Dette er en anden enkel, men almindelig måde at løse problemer med tilslutning, især efter en strømbrud. Luk alle computere, der er knyttet sammen. Træk netledningen ud af modemet og routeren. Vent omkring et minut og sæt dem i igen. Når de er tændt og tændt, skal du tænde for computeren.

3.

Kontrollér, at TCP / IP er installeret på hver computer. Gå til 'Start' menuen og åben 'Kontrolpanel.' Vælg 'Network' og åben 'Local Area Connection.' Hvis 'TCP / IP' ikke er installeret, skal du klikke på 'Install' -knappen. Windows-installationsdisken kan være nødvendig for at fuldføre installationen.

4.

Kontroller firewallindstillingerne. Gå til 'Start' menuen og åben 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på 'Sikkerhedscenter', og åbn den viste firewall. Sørg for, at netværket er angivet i firewallindstillingerne. Hvis ikke, skal du henvende dig til producenten om, hvordan du indstiller firewallen, så netværksforbindelsen ikke er blokeret.

5.

Kør guiden Netværksopsætning. På menuen 'Start' skal du pege på 'Alle programmer'. Gå til 'Tilbehør', derefter 'Kommunikation' og vælg 'Network Setup Wizard.' Følg anvisningerne for at sikre, at netværket er konfigureret korrekt.

Sammenkædning af computere sammen for at oprette et hjem- eller lillenetværk har mange fordele. Brugere kan dele filer og arbejde på en enkelt kopi af et dokument, snarere end at beskæftige sig med besværet med at fusionere flere kopier. Printere og en internetforbindelse kan også deles. Men når der er et forbindelsesproblem, kan arbejdet komme til slibestop. Ring ikke til en dyr netværkstekniker, før du først prøver nogle fejlfindingstrin.