Sådan oprettes en netværksopsætningsdisk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log på hovedcomputeren som administrator. Hovedcomputeren er den computer, som printeren og andre enheder er tilsluttet. Når din computer gennemfører opstartsprocessen, skal du klikke på 'Start'. Gå til 'Control Panel' og klik på 'Network Setup Wizard.' Klik på 'Næste'.

2.

Gennemgå tjeklisten for oprettelse af et netværk og bekræft, at du har alt på plads. Tænd for andre computere, du vil netværk. Log på som administrator. Tænd din printer, router eller anden gateway og andre enheder. Klik på 'Næste' for at søge efter en delt internetforbindelse.

3.

Vælg indstillingen 'Ja, Brug den eksisterende deling til denne computer' det nye vindue. Klik på 'Næste'.

4. Skriv et navn og en kort beskrivelse af denne computer på netværket. Klik på 'Næste'. I det nye vindue skal du skrive en navnet på din arbejdsgruppe eller vælg standard. Hver computer, du tilføjer til dette netværk ved hjælp af denne netværksopsætningsdisk, hører til denne arbejdsgruppe. Klik på 'Næste'.

5.

Vælg ' Tænd for fil- og printerdeling ', hvis du vil dele din printer mellem alle computere og andre enheder på dette netværk. Vælg' Sluk fil og printerdeling ', hvis du ikke vil dele din printer og filer. Bekræft, at printeren er tændt. Klik på 'Næste'.

6.

Vælg 'Opret en netværksopsætningsdisk', når det nye vindue åbnes. Indsæt en diskette i dit diskettedrev. Formater disketten, hvis den ikke er tom eller tom. Klik på 'Næste' for at oprette din netværksopsætningsdisk.

7.

Fjern din nye netværksopsætningsdisk, når processen er færdig. Genstart computeren.

Tips og advarsler

  • For at tilføje andre computere til dit netværk skal du indsætte disketten i disketten til hver computer du vil tilføje og følge instruktionerne på skærmen for at tilføje dem til dit netværk. Disse trin gælder for Microsoft Windows XP Pro-operativsystemet, men processen er ens i andre Windows-operativsystemer.
  • Hvis du har mere end en computer, der kører et Microsoft Windows-operativsystem hjemme eller på arbejde, vil du nok gerne være sammen med dem, så du kan dele deres ressourcer. Med et netværk kan dine computere dele en router, printer eller andre internetaktiverede enheder. Afhængigt af hvilken version af Microsoft Windows-operativsystemet du har installeret på computere, skal du muligvis oprette en netværksopsætningsdisk, inden du kan netværkere dine computere.